Premijer liga rukometaša

Potop riječkog sastava u Zagrebu: Zamećani nestali nakon 15 minuta

Ivana Vaupotić

Foto D. Kovačević

Foto D. Kovačević



ZAGREB Rukometaši »Zameta« u Dubravi su postojali samo u prvih petnaest minuta. Zapravo, teško je objasniti što im se dogodilo u drugom dijelu prvog poluvremena. Jednostavno, Riječani su nestali s parketa u tih petnaest minuta i sveli se na ulogu sparing partnera raspoloženoj momčadi »Dubrave«.


A utakmica je tako lijepo počela za njih. U prvom napadu »Zamet« je izradio domaću obranu i složio priliku za Jadranka Stojanovića na kojem je napravljen prekršaj za sedmerac. Kazneni udarac smireno je realizirao Tin Lučin. No, »Dubrava« je u idućih devedeset sekundi okrenula rezultat (3:1).U tim trenucima »Zamet« je još uvijek izgledao solidno. Štoviše, stigao je do izjednačenja (3:3) i imao je napad za novo vodstvo, nakon što je Marin Đurica obranio sedmerac Janku Keviću. Prilika nije iskorištena, ali u tim trenucima se činilo da bi utakmica mogla biti neizvjesna.

A tada je na scenu stupio golman »Dubrave« Igor Totić. Tko zna, možda mu je nadahnuće pružilo branjenje u donjem dijelu sive trenirke, iste onakve kakvu već godinama nosi čuveni mađarski nogometni golman Gabor Kiraly. U svakom slučaju, Totić je počeo skidati lopte i otvarati prostor za ubitačne kontre svoje momčadi.


Konkretnije, nakon četvrt sata igre »Dubrava« je imala minimalnu prednost (9:8), a samo šest minuta kasnije semafor je pokazivao puno opipljivije vodstvo (16:10). Svaki novi napad domaće momčadi uključio bi alarm za opću opasnost u redovim »Zameta« koji je srljao iz greške u grešku.Uostalom, dovoljno je usporediti vikend riječkih rukometnih prvoligaša u Zagrebu. Rukometašice »Zameta« u subotu su na gostovanju kod »Trešnjevke« primile 22 gola u cijeloj utakmici. Njihovi muški kolege su, pak, primili gol više u prvom poluvremenu kod »Dubrave«. Povrh toga, o njihovoj igri u obrani najviše će reći podatak da nisu imali niti jedno isključenje u šezdeset minuta utakmice.

Nastavak im je ponudio malo manje patnje jer je trener »Dubrave« Davor Rokavec odlučio dati priliku svim svojim igračima. Opet, i druga postava domaće momčadi bila je pretvrd orah za indisponirane Riječane. Najveću prednost na utakmici »Dubrava« je imala u 58. minuti, nakon gola Marina Bunete (42:26). Povrh toga, osim dvojice golmana i Kristijana Volara, svi domaći igrači upisali su se na listu strijelaca, s time da nitko nije zabio manje od dva gola.