Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 20° 4
Sutra: 20° 20° 4
22. travnja 2019.
Više od pobjeđivanja

foto Otvoreno Svjetsko sveučilišno prvenstvo: Zamet je od danas centar svjetskog studentskog rukometa

snimio Marko Gracin
snimio Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 30. srpanj 2018. u 22:15 2018-07-30T22:15:15+02:00

RIJEKA - Ne može proći dan bez rukometa u Centru Zamet. Svečano je otvoreno Svjetsko sveučilišno prvenstvo u rukometu, što se u Centru Zamet igra do 5. kolovoza. Ceremonija je počela svečanim mimohodom kojim se brojnom gledateljstvu redom pokazali reprezentativci svih 13 zemalja.

Zastupljeni su Brazil, Češka, Egipat, Japan, Kineski Taipeh, Južna Koreja, Litva, Poljska, Portugal, Rumunjska, Španjolska, Urugvaj te Hrvatska.

Na zametski parket potom su stupili zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Nikola Ivaniš, predsjednik županijske skupštine PGŽ-a Erik Fabijanić, predstavnica FISU-a Kairis Ulp te rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija koja je službeno otvorila Svjetsko sveučilišno prvenstvo u rukometu.

– Sport je više od pobjeđivanja, on je mudrost pobjeđivanja i gubljenja. Sport nas uči da nikad ne odustajemo te da u pobjedi i porazu ostanemo mudri i skromni – poručila je rektorica prije nego što je službeno otvorila prvenstvo.

U ime svih sportaša zakletvu je položila hrvatska reprezentativka Petra Bičak poslije čega je uslijedio bogat zabavan program.

ruk1

ruk2

ruk3

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Tommy zna što voliš