Rukometna Liga prvaka

Hrvatski rukometaši u “top sedam”: Vujić i Buntić u idealnoj momčadi rukometne Lige prvaka

Hina

Ilustracija

Ilustracija



Zagrebov razigravač Stefan Vujić i desni vanjski igrač poljskog Kielcea Denis Buntić uvršteni su u najboljih sedam rukometaša uzvratnih utakmica osmine finala Lige prvaka, objavio je europski rukometni savez EHF.


Osim dvojice Hrvata u »idealnoj momčadi« EHF-a našli su se i Dragan Gajić slovensko desno krilo u Montpeilleru, Alem Toskić srpski pivot u redovima Vardara, Anders Eggert dansko lijevo krilo u Flensburgu, Dmitrij Žitnikov ruski lijevi vanjski Wisle Plock te Niklas Landin danski vratar Kiela.


U nedjelju je Zagreb pobijedio na gostovanju njemački Rhein Neckar Löwen s 31-29 nadoknadivši poraz od jednog pogotka razlike iz prvog susreta. Vujić je zabio pet golova u, kako je napomenuo EHF na svojoj internetskoj stranici, »najvećem iznenađenju« dosadašnjeg dijela Lige prvaka.




Kielce je pak u subotu pobijedio bjeloruski Meškov s 33-30 a Buntić je sa šest pogodaka bio najbolji strijelac svoje momčadi, koja je u prvom susretu slavila s četiri pogotka razlike. Zagreb će u četvrtfinalu igrati protiv PSG-a, a Kielce protiv Flensburga.


U najboljih sedam igrača prvih utakmica osmine finala bili su izabrani Zlatko Horvat, kapetan i desno krilo Zagreba, te Renato Sulić bivši hrvatski reprezentativac i pivot mađarskog Veszprema.