Iz Pariza u London

“Problematični” Aurier ipak dobio radnu dozvolu, moguć transfer u Tottenham

Hina

Serge Aurier, Foto: wikipedia

Serge Aurier, Foto: wikipedia

Tottenham je odlučio dovesti Auriera nakon što su pustili engleskog reprezentativca Kyle Walkera u Manchester City



Desnom bočnom igraču reprezentacije Obale Bjelokosti i francuskog prvoligaša PSG-a, 24-godišnjem Sergeu Aurieru, odobrena je radna dozvola, čime mu je omogućen prijelaz u Tottenham, objavili su u srijedu britanski mediji.


Problem oko dobivanja britanske radne dozvole pojavio se zbog sudskog procesa u kojem je, na prvostupanjskom sudu, Aurier osuđen na dvije godine moguće zatvorske kazne, jer je proglašen krivim za napad na policajca u incidentu koji se dogodio u svibnju prošle godine pred jednim noćnim klubom u Parizu. Aurier se žalio na presudu, a u slučajevima sličnim njegovom sudska je praksa da se zatvorska kazna zamijenjuje društveno korisnim radom.


Aurier je u Velikoj Britaniji već imao problema, zbog ovog sudskog procesa. Naime, britanske su mu vlasti onemogućile ulazak na britansko tlo, kada je prošle sezone PSG gostovao u Londonu kod Arsenala, u okviru natjecanja u Ligi prvaka.




Tottenham je odlučio dovesti Auriera nakon što su pustili engleskog reprezentativca Kyle Walkera u Manchester City za odštetu od 54 milijuna eura. Bjelokošćanin je prirodna zamjena za Walkera, a Spursi su pristali platiti 25 milijuna eura odštete za njegov angažman. Ipak, Tottenham nije jedini klub koji je pokazao interes za njegove usluge, a rado bi ga u svojoj momčadi vidio i menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho.