Kadar riječkog prvoligaša dodatno sužen

Peh do peha: Anas Sharbini upitan za Hajduk zbog upale pubične kosti

Ivan Volarić

Foto I. Volarić

Foto I. Volarić

U utorak je iz stroja ispao napadač Ivan Krstanović zbog upale tetive, a nakon pregleda u klinici u Estepeni do daljnjega po posebnom režimu trenira i Anas Sharbini



BENAHAVIS » Trener »bijelih« Matjaž Kek izveo je na jučerašnji jutarnji trening četiri vratara i samo 18 igrača. I da je htio, nije mogao sučeliti dvije momčadi na dva gola, jer su ozljede i odlasci temeljito prorijedili njegove redove.



   7. siječnja       » Andrej Kramarić prodan je u Leicester City za rekordnih 10 milijuna eura. Neizbježan transfer je ostavio »rupu« u riječkom napadu koju neće biti lako zakrpati.   8. siječnja   » Brazilac Moises je dan prije početka priprema morao na novu operaciju koljena uslijed čega će preskočiti većinu proljetnih utakmica.   12. siječnja   » Zoran Kvržić pušten je na posudbu u »Speziju«. U tim trenucima činilo se da će to taj izostanak biti lako nadoknadiv s obzirom na širinu kadra.   13. siječnja   » Mato Jajalo naprasno je napustio pripreme u Rovinju, a kasnije isprovocirao raskida ugovora. Rijeka je ostala bez važne figure u veznom redu.   23. siječnja   » Bugarski napadač Ventsislav Hristov potpisao je ugovor, ali stigao je ozlijeđen s rupturom mišića. Slijedi višetjedna stanka.   28. siječnja   » Kod Anasa Sharbinija je dijagnosticiran početak upale pubične koste, ozljede koja u težem obliku može izazivati višemjesečnu pauzu.


U utorak je iz stroja ispao napadač Ivan Krstanović zbog upale tetive, a nakon pregleda u klinici u Estepeni do daljnjega po posebnom režimu trenira i Anas Sharbini. U jednom trenutku u Gran Hotelu Benahavis nastala je blaga panika, sumnjalo se na tešku upalu pubične kosti što iziskuje višemjesečnu stanku. Zapravo, to bi (do)kapetana »bijelih« odvojilo od travnjaka gotovo do ljeta, no srećom dijagnosticirana je tek početni stadij upale lijeve pubične, odnosno preponske kosti.




– Anasa smo izdvojili iz trenažnog procesa i nekoliko dana će raditi izdvojeno. Srećom da upala nije uzela maha pa se nadamo i vjerujemo da neće doći do veće stanke – kazao je dr. Boban Dangubić, klupski liječnik, nakon obavljenog pregleda.


   Nadaju se u riječkim redovima da će Anas za nekoliko dana biti u punom pogonu, ali sve ovisi o tome koliko uspješno će se zauzdati upala. Riječ je o vrlo neugodnoj ozljedi s kojom su velikih problema imali Leon Benko, Ivan Tomečak, Ivan Krstanović… Zna se nerijetko oporavak produljiti na više mjeseci.


Sharbinija se u svakom slučaju može smatrati dvojbenim za nastup protiv »Hajduka« pa ispada da bi trener »bijelih« Matjaž Kek jadranski derbi mogao početi bez kompletne ofenzivne četvorke s kojom je nerijetko znao početi utakmice prošloga proljeća. Kramarić je prodan u »Leicester City«, Moises je završio na operaciji koljena, Kvržić otišao u »Speziju«, a Anas se ozljedio… U samo dvadesetak dana urušio se »Rijekin« jesenski ofenzivni dio momčadi.