Mario Balotelli

Osjećam se kao u ratu, zatvorite luke i aerodrome dok ne pronađete lijek za koronavirus

Igor Duvnjak

Mario Balotelli/Foto REUTERS

Mario Balotelli/Foto REUTERS



RIJEKA »O tempora, o mores«, uzdisali su stari Latini čudeći se govoreći »o vremena, o običaji«. Sada je i Italiji i tamošnjem sportu, novi običaj uveo koronavirus, tko bi rekao da će u talijanskom sportu ta riječ biti mnogo spominjanija nego recimo imena Maradone, Zica, Falcao, Platinija, Socratesa iz dana najvećeg sjaja Serie A. Virus je kao tiha voda ponornica isplivao na površinu širi paniku u zonama Sjeverne Italije, u Venetu, Lombardiji i Piemontu, ali kako se jedan slučaj pojavio i u Palermu to je očito sada općetalijanski problem o kojem su progovorila i neka njihova poznata sportska imena u danima kada su odgađane utakmice i najavlene sportske priredbe bez publike.


Oglasio se tako i Mario Balotelli, vječiti neizbrušeni dragulj calcia koji je nakon svojih nogometnih lutanja sada napadač Brescije.


– To je sada jedna jako teška činjenica, kao da je riječ o ratu – poručio je popularni SuperMario na Instagramu. Nastavio je u svom polemičkom stilu, uostalom neobuzdani temperament mu nije baš bio od pomoći u karijeri.




– Zatvorite željezničke i autobusne postaje te aerodrome, luke i carinske postaje. barem dok se ne pronađe lijek. Hoćete li to učiniti kada budemo svi zaraženi?