Zna se tko ima prednost

Ništa od prijenosa iz Moldavije: Sheriff – Rijeka ili u snimci ili na HRT-u 4

Jasmin Klarić

HTV je, kako neslužbeno doznajemo, definitvno odlučio na Drugom programu prenositi utakmice s Poljuda i iz Zagreba. Konačnu odluku o tome što napraviti s utakmicom Sheriff - Rijeka na javnoj televiziji bi trebali donijeti u ponedjeljak.



ZAGREB  Četiri dana prije uzvratnih utakmica play-offa Europske lige u nogometu prilično je izvjesno da prijenosa utakmice Sheriff – Rijeka iz Moldavije neće biti na Drugom programu državne televizije. Kako su stvari stajale preko vikenda u igri su dvije opcije, ili prijenos utakmice na HRT-u 4, ili snimka u kasnijim večernjim satima.


Iznenađujući dobri rezultati hrvatskih klubova u europskim natjecanjima ovog ljeta tako nastavljaju zadavati probleme sportskom programu Prisavlja, jer je mnogo utakmica u sličnim ili potpuno istim terminima. Tako će biti i ovog tjedna, u četvrtak od 19 sati svoje odlučujuće utakmice započinju u Splitu Hajduk protiv Dnjipra i Rijeka u Moldaviji. Već prije kraja tih ogleda, u 20.30 sati, počinje utakmica Torina i Splita, a dvoboj s Poljuda ili onaj iz Tiraspola, mogli bi se, u slučaju produžetaka, preklopiti i s terminom uzvratne utakmice Dinamo-Petrolul, koja na Maksimiru počinje u 21 sat.HTV je, kako neslužbeno doznajemo, definitvno odlučio na Drugom programu prenositi utakmice s Poljuda i iz Zagreba.


I dok se, već tradicionalno, navijači Splita ne mogu ni nadati prijenosu utakmice u kojoj njihov klub ima povijesnu priliku ulaska u skupine Europske lige (i aktivan rezultat), za utakmicu Rijeke su trenutno na stolu dvije spomenute opcije: ili HRT 4, ili naknadna snimka utakmice.




Konačnu odluku o tome što napraviti s utakmicom Sheriff-Rijeka na javnoj televiziji bi trebali donijeti u ponedjeljak.