Kvalifikacije za LP

Neugodan suparnik’: Dinamo danas igra protiv Astane, Bjelica poziva na oprez

Ivana Vaupotić

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević



Ekspedicija iz Maksimirske 128 morala je promijeniti četiri vremenske zone od srednje Europe da bi stigla na današnju prvu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka s Astanom. Let do glavnog grada Kazahstana trajao je šest (pre)dugih sati, no svi u modrom taboru vjeruju da se ta vremenska razlika neće osjetiti na terenu.


– Dobro smo se odmorili nakon dolaska, a odradili smo i trening. Vjerujem da smo se uspješno prilagodili vremenskoj razlici i da ćemo biti na vrhunskoj razini – poručio je trener Dinama Nenad Bjelica kazahstanskim predstavnicima medija po dolasku u Astanu.


Maksimirski šef struke pun je komplimenata za momčad u kojoj jednu od bitnih uloga ima nekadašnji igrač Zadra, Hajduka i Rijeke Marin Tomasov kojem je dolazak Dinama donio priliku za susret s nekadašnjim suigračima, Mariom Gavranovićem, Marinom Leovcem i Marko Leškovićem.




– Znamo da su i jači klubovi gubili u Astani i da ovdje nije lako pobijediti. Međutim, vjerujemo u sebe i tražimo rezultat koji će nam u uzvratu dati priliku za prolazak u iduću fazu natjecanja. Ne mislimo da je ovo za nas bio povoljan ždrijeb. Prije svega, Astana ima jako dobru i iskusnu momčad koja vrlo dobro izgleda na terenu. Svakome mora biti jasno da je pred nama jako, jako težak zadatak – dodao je Bjelica.


Modri su dvije utakmice s izraelskim Hapoelom (5:0, 2:2) započeli s identičnom udarnom jedanaestorkom, no za pretpostaviti je da će sada poziciju jedine špice preuzeti Mario Gavranović, dok će Mario Budimir preseliti na klupu.


– Vjerujem da ćemo dočekati svoje prilike za gol na ovoj utakmici. Ponavljam, znamo koliko je Astana neugodan domaćin, ali sportski je nadati se. Vjerovao bih u svoju momčad čak i da igramo s Realom u Madridu – istaknuo je maksimirski šef struke.


Zapravo, Bjelica je iznimno samouvjeren nakon prve četiri ovosezonske utakmice koje su Dinamu donijele dvije pobjede i dva remija.


– Protiv Hapoela smo prošli jako dobro, iako naša momčad nema toliko iskustva. No, imamo mladost i nadarenost, a to nam daje za pravo da se nadamo pozitivnom rezutatu i prolasku u iduću fazu natjecanja. Ovdje bi nas zadovoljio rezultat koji će nam dati priliku za ukupnu pobjedu nakon uzvrata – zaključio je Bjelica, uz napomenu da igranje na umjetnoj travi Astana Arene ne bi smjelo predstavljati preveliki hendikep za njegovu momčad.