Pojačanje Orijenta 1919

Na Krimeji je stigao “sin vjetra” iz Maružina kraj Kanfanara

Ivan Volarić

Loren Maružin

Loren Maružin



RIJEKA Na Krimeji mogu zadovoljno trljati ruke kada je u pitanju zimski prijelazni rok, posebno ukoliko Arbitražna komisija HNS-a danas donese očekivanu odluku i omogući vrataru Carlu Berkoviću ponovo postati važan oslonac momčadi Orijenta 1919. Krimejčani su u stanci posudbili Kristiana Fućka iz Varaždina, vratili riječko dijete Trojana Malokua, a prošle srijede prvi trening s momčadi Fausta Budicina odradio je i Loren Maružin, 22-godišnji napadač kojega su svi oni koji prate trećeligaški nogomet u ovom dijelu Hrvatske itekako dobro upamtili dok je branio boje porečkog Jadrana. Maružin je na Krimeju stigao kao posuđeni igrač Lokomotive gdje se prošle polusezone nije naigrao. Što zbog ozljede, što zbog strahovite konkurencije. Nije lako izboriti se za mjesto kraj Uzunija ili Kastratija. Maružin profilom podsjeća baš na ta dva igrača s time da je riječ o domaćem dečku čija brzina i direktnost u igri nije svojevremeno promakla čelnicima Istre 1961, no vodstvo Lokomotive je prošle zime bilo brže i konkretnije.


– Prošloga proljeće, kada sam tek došao u Lokomotivu, upisao sam desetak prvoligaških nastupa, međutim, prošle jeseni sam zaigrao sam jednom. Dogodile su se dvije ozljede koje su me poremetile i izbacile četiri mjeseca izvan terena. Tu sam izgubio dosta toga, a i teško se vratiti nakon tako duge pauze. Drugi koji su upali na moju poziciju su igrali dobro – govori Maružin i dodaje kako Orijent nije bio jedina opcija u završnici zimskog prijelaznog roka.


– Imao samo više opcija, ali u razgovorima s obitelji i menadžerom složili smo se da je Orijent najbolja opcija. Tu sam blizu doma, dobro znam što je Orijent i kako se radi na Krimeji. Riječ je o dobro uređenom klubu i procjena je da je to u ovom trenutku najbolji izbor za mene – dodaje Maružin.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU