Soudani samouvjeren

MR. DERBY O FINALU: ‘Ako ponovimo igru od subote, danas osvajamo Kup’

Ivana Vaupotić

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj



Ivajlo Petev već je ušao u povijest kao trener za čijeg je mandata prekinuta »Dinamova« dominacija hrvatskim nogometom, duga jedanaest godina. Današnje finale Hrvatskog nogometnog kupa s »Rijekom« u Varaždinu nosi mu priliku da tome ne doda i prvu sezonu okončanu bez trofeja u jednako dugom razdoblju.


Nije tajna da društvo iz Maksimirske 128 najviše nade polaže u El Arabija Hilala Soudanija, koji je uknjižio hat-trick u zadnjem međusobnom nadmetanju s »Rijekom«. Doduše, treći gol pao je iz debelog zaleđa, ali to više nije ni toliko bitno, budući da je priznat.


– Sretan sam što smo prvenstvo zaključili visokom i lijepom pobjedom nad »Rijekom«. Tu utakmicu ograli smo dobro, a to smo i potvrdili rezultatom. No, sada samo možemo čestitati »Rijeci« na naslovu prvaka. Preostalo nam je još i finale Kupa, ja vjerujem da ćemo osvojiti taj trofej, ako ponovimo igru iz zadnje utakmice s »Rijekom« – poručuje ažirski golgeter




Modri u Varaždin stižu bez nekoliko igrača koji su u nekom dijelu ove sezone skrenuli pažnju na sebe. Petev na raspolaganju nema previše kombinacija za slaganje udarne postave. Budući da su odgovorni iz Maksimirske 128 najavili da će Petev ostati na klupi, može se pretpostaviti da je pritisak nešto manji. Međutim, sigurno je da bugarskom stručnjaku nije lako uoči današnje utakmice. Ne bi bio ni prvi ni zadnji trener »Dinama« kojeg su odgovorni iz Maksimirske 128 tapšali po ramenima prije nego što su ga »gurnuli niz stepenice«.