FIFA

Kamerunac Hayatou i Španjolac Villar mijenjaju Blattera i Platinija?

Hina

Angel Maria Villar / Reuters

Angel Maria Villar / Reuters

Hayatoua je 2011. godine Etička komisija Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) optužila za sukob interesa, jer je bio na platnoj listi marketinške agencije koja je poslovala s FIFA-om, dok je Villar također pod istragom etičke komisije FIFA-e zbog nepravilnosti pronađenih u španjolsko-portugalskoj kandidaturi za domaćinstvo SP-a 2018. godine

ZURICH Odlukom Etičke komisije Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) koja je u četvrtak privremeno na 90 dana suspendirala predsjednika na odlasku Seppa Blattera, te dopredsjednika i glavnog kandidata za njegova nasljednika Michela Platinija, koji je ujedno i predsjednik UEFA-e, dvije najvažnije nogometne organizacije ostale su bez svojih glavnih ljudi, pa se otvorilo pitanje tko će obnašati te dužnosti u sljedeća tri mjeseca.Prema Statutima FIFA-e i UEFA-e, kada je predsjednik onemogućen u obavljanju svoje dužnosti, mijenja ga najviše rangirani dopredsjednik, u FIFA-inu slučaju to je trenutačno Kamerunac Issa Hayatou, inače predsjednik Afričke nogometne konfederacije (CAF), a u UEFA-inu Španjolac Angel Maria Villar.

Hayatoua je 2011. godine Etička komisija Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) optužila za sukob interesa, jer je bio na platnoj listi marketinške agencije koja je poslovala s FIFA-om, dok je Villar također pod istragom etičke komisije FIFA-e zbog nepravilnosti pronađenih u španjolsko-portugalskoj kandidaturi za domaćinstvo SP-a 2018. godine.