Na novoj kušnji

Juventus danas najavio šetnju po Maksimiru, modri se nadaju da tako neće biti i sutra

Ivana Vaupotić

Josip Pivarić i Adrian Šemper / Foto Nel PAVLETIĆ/PIXSELL

Josip Pivarić i Adrian Šemper / Foto Nel PAVLETIĆ/PIXSELL

Juventus danas neće odraditi trening na stadionu Maksimir. Dinamo su tek obavijestili da će udarna momčad samo prošetati glavnim terenom. Modri se samo mogu nadati da se isto neće ponoviti sutra, od 20.45 sati



ZAGREB – Ulazak u tjedan koji bi trebao označiti zadnjih sedam dana privremenog trenerskog opusa Željka Sopića u Maksimirskoj 128 Dinamu donosi domaći okršaj s Juventusom kojem su mnogi unaprijed upisali tri boda iz te utakmice drugog kola Skupine H Lige prvaka. Naravno, svi u modrom taboru najavljuju da će dati sve od sebe kako bi pokušali iznenaditi velikog suparnika, no dojam je da ni oni ne vjeruju u takav rasplet.


Na kraju krajeva, prvenstveni ogled s Lokomotivom donio je nogomet koji ni nepopravljivim optimistima ne može izvući osmijeh na lice. Jednostavno, Dinamo je još uvijek na trusnom području, kada je u pitanju igra, a sve ukazuje na to da promjena neće biti tako brza.


– Nakon poraza od Osijeka, Lyona i Rijeke, protiv Lokomotive su nam najbitnija bila sva tri boda. Pružili smo svoj trenutni maksimum na terenu i pokazali smo veliku želju, iako igra nije bila na željenoj razini. Pokušat ćemo se malo po malo dizati u idućim utakmicama, počevši od Juventusa – poručuje Josip Pivarić, koji je u odsustvu oporavljenika Domagoja Antolića preuzeo kapetansku traku.




No, za Dinamo je puno bitnija nedjeljna utakmica pod okriljem MAXtv Prve lige. Za šest dana na stadion Maksimir stiže Hajduk, koji u ovom trenutku ima samo dva boda manje od vječitog rivala. Možebitni kiks u tom derbiju itekako bi otežao posao novom šefu struke, čije se imenovanje, kako tvrdi krugovi bliski klubu, očekuje idućeg tjedna, kada počne dvotjedna prvenstvena stanka zbog nastupa reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.


Naravno, sve navedeno ne znači da dvoboj s Juventusom ima revijalan ton. Modri žele pružiti dobar otpor, izbjeći porciju golova koju im mnogi predviđaju i napuniti se samopouzdanjem za derbi s Hajdukom. Sudeći prema signalima koji stižu iz Italije, lako bi se moglo dogoditi da sutrašnji ogled završi u zoni podnošljivog rezultata.


Naime, u Zagreb je stigao dopis iz Torina kojim se objašnjava da Juventus danas neće odraditi trening na stadionu Maksimir. To i nije toliko neobično, iako treneri u pravilu vole da im igrači osjete teren na kojem će nastupiti. Usput, Juventus je obavijestio Dinamo da će udarna momčad danas samo prošetati glavnim terenom. Modri se samo mogu nadati da se isto neće ponoviti sutra, od 20.45 do 22.30 sati.