Optimizam u svlačionici

Jugović: Imamo šanse u Sevilli; Mitrović: Još smo u igri za prolaz dalje

Ivan Volarić

Treba reći da su oni favoriti, tim više što ni oni ne mogu ući opušteno u tu utakmicu jer i njima treba barem bod, kaže Jugović



RIJEKA Igrači »Rijeke« nisu euforično doživjeli drugu pobjedu u skupini Europske lige koja ih je ostavila u igri za prolaz u šesnaestinu finala Europske lige. Jednostavno, ova pobjeda doživljena je kao jedna od onih uobičajenih prvenstvenih pobjeda. Očito je sve stvar navike.


– Obavili smo većinu posla u prvom poluvremenu, stekli dva gola prednosti i igrača više – govorio je nakon susreta veznjak Vedran Jugović. – Nakon toga smo se možda malo neplanirano povukli i prepustili njima inicjativu. Međutim, u svakom trenutku smo kontolirali zbivanja na terenu i niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje naša pobjeda.


Europsko proljeće može donijeti tek pobjeda u Sevilli?




– Treba reći da su oni favoriti, tim više što ni oni ne mogu ući opušteno u tu utakmicu jer i njima treba barem bod. Nije nam išao na ruku rezultat iz Rotterdama, ali puno puta smo već pokazali da se možemo nositi s objektivno jačim protivnikom od nas. Ponekada manjak u individualnoj kvaliteti nadomjestimo ekipnim doprinosom i atmosferom koja nas krasi. Imamo šanse u Sevilli, ali sigurno da su oni favoriti – kazao je Jugović.


Matej Mitrović odigrao je još jednu veliku utakmicu s toliko mirnoće kao da u nogama ima stotine utakmica u Europskoj ligi ili Ligi prvaka.


– Utakmica se igrala u teškim uvjetima, kiša je padala pa je teren bio brz. Mi smo to iskoristili u prvom poluvremenu, pritisnuli i zabili dva gola. U nastavak nismo dobro ušli, dogodio se pad. Povukli smo se nesvjesno. Oni su imali inicjativu, ali smo ipak mi imali šanse za treći gol. Još uvijek smo u igri za prolaz dalje, pobjeda nam donosi europsko proljeće – rekao je Mitrović.


Nije bilo lako gostujućem braniču, Slovencu Martinu Milecu. Kramarić i Sharbini su ga nekoliko puta »provozali« po travnjaku. 


– Čestitam »Rijeci« na zasluženoj pobjedi. Bili su bolja momčad, iako sam ja upozoravao moje suigrače na ono što nas čeka na Kantridi. Treba reći da smo mi bili bolji u nastavku s igračem manje, no što to vrijedi kada je »Rijeka« ukupno gledano bila bolja momčad – rekao je branič gostiju, Slovenac Milec.