Mladi Riječanin

Ivan Lucić na prvim pripremama sa seniorima “bijelih”: Prvi cilj profi-ugovor

Ivan Volarić

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj

Čast mi je trenirati s prvom ekipom, jer sam jedan od najmlađih igrača. Dat ću sve do sebe da se pokažem u što boljem svjetlu. Dosta mi pomažu suigrači. Ritam treninga je teži nego što sam naviknuo, ali imamo dobre fizioterapeute i oporavak je dobar



RIJEKA Istekom prijateljske utakmice nogometaša »Rijeke« i »Rudara« u Kranjskoj Gori Ivan Lucić sjurio se s desnog boka sredinom terena prema suparničkom kaznenom prostoru.


Stigavši na 25 metara od vrata osamnaestogodišnji branič odlučio se na udarac. Lopta udarena ljevicom liznula je spojnicu i otišla iznad grede, a dojučerašnji junior »Rijeke« ostao uskraćen za svoj prvijenac u prvoj momčadi »bijelih«. Luciću su ovo prve seniorske pripreme, koje jedino remete školske obveze. Naime, Ivan je morao prekidati treninge u Sloveniji kako bi u Rijeci polagao maturu.



Nogometaši »Rijeke« danas će od 18 sati odigrati i treću pripremnu utakmicu tijekom slovenskih priprema. »Bijeli« će se u utakmici zatvorenoj za javnost sastati sa sedmoplasiranom momčadi slovenskog prvenstva »Krkom« iz Novoga Mesta. Ogled protiv »Krke« donijet će i sudar s donedavnim suigračima. Naime, Jamilu Collins i Filip Dangubić ustupljeni su na godinu dana slovenskom prvoligašu iz Novoga Mesta.





– Sve je prošlo u najboljem redu, a nadam se i da će rezultati biti takvi – govori donedavni polaznik sportskog razreda riječke gimnazije i vrlo dobar učenik. – Moram istaknuti da su mi svi u školi pomagali i izlazili u susret kroz sve četiri godine. Što dalje? Mislio sam pauzirati godinu, vidjeti kako će se razvijati situacija s nogometom, a onda upisati neki fakultet. Zanima me pravo, ali treba puno učiti, a teško je kraj nogometnih obveza pronaći toliko slobodnog vremena.


Pomažu suigrači


Posebno u periodima intenzivnih treninga, kao što je sada slučaj. Ovo je prvi Lucićev susret s takvim načinom rada.


– Prije svega, čast mi je trenirati s prvom ekipom, jer sam jedan od najmlađih igrača. Dat ću sve do sebe da se pokažem u što boljem svjetlu. Dosta mi pomažu suigrači. Ritam treninga je teži nego što sam naviknuo, ali imamo dobre fizioterapeute i oporavak je dobar.


Iza Ivana je naporna sezona. Igrao je za juniore, drugu ekipu, reprezentaciju do 18 godina…


– Bilo je puno utakmica u zadnje vrijeme, ali uspio sam se odmoriti. Osim toga dobio sam nekoliko dana slobodno zbog školskih obveza pa mi je i to pomoglo.


U kadetima i juniorima Lucić je igrao na poziciji zadnjeg veznog igrača. Kek ga vidi u zadnjoj liniji, uglavnom na stoperskoj poziciji, iako »Luce« u posljednje vrijeme spletom okolnosti, iako lijevonog, igra na mjestu desnoga beka.


Bitno je igrati


– Prije svega bitno mi je igrati i dat ću sve od sebe, bez obzira na kojoj poziciji ću igrati. Lakše mi je igrati desno, jer sam veći dio karijere igrao na toj strani. Osim toga, mogu se dobro služiti i desnom nogom tako da to nije tako veliki hendikep.


Budući da je Lucić s Krimeje logično je da je prve nogometne korake napravio u »Orijentu«.


– Iz »Orijenta« me je u »Rijeku« kao mlađega pionira doveo Rade Ljepojević (sada tim menadžer prve ekipe op.a). On mi je bio prvi trener u »Rijeci«. Sada su nam se putevi ponovo spojili u prvoj momčadi.


Naravno da mu je prvi cilj postati standardni prvotimac »Rijeke«.


– Bio bih najsretniji kada bih uspio u nogometu, za početak da umjesto stipendijskog potpišem profesionalni ugovor s »Rijekom« i da zaigram na Kantridi kao prvotimac. To je prvi cilj, a kasnije što mogu ići više to bolje. Igrački uzori? Meni se najviše sviđa Lampard, ali volim i cijenim Ivana Rakitića te moje suigrače iz prve ekipe Močinića, Radoševića, Leškovića, Mitrovića… – zaključio je daroviti branič.