Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
29. siječnja 2020.
Krilni napadač o podizanju forme

IVAN PERIŠIĆ Svjestan sam da moram dati više

Protiv Danske nisam imao svježine - Ivan Perišić / Foto Reuters
Protiv Danske nisam imao svježine - Ivan Perišić / Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 5. srpanj 2018. u 12:38 2018-07-05T12:38:57+02:00

Naravno da se sjećam utakmice s Njemačkom u četvrtfinalu SP-a 1998. godine. Bio sam dijete i sanjao sam da ću biti u takvoj situaciji. Nadam se da ćemo i mi proći četvrtfinale, da neće biti straha do zadnje sekunde kao protiv Danske. Jedva čekamo utakmicu, kaže Ivan Perišić

SOČI Zlatko Dalić još uvijek čeka Ivana Perišića. Jedan od ključnih hrvatskih igrača u minulim kvalifikacijskim ciklusima još uvijek na Mundijalu nije pronašao pravu formu. Vrijeme je da se nešto promijeni do utakmice s Rusijom. Barem kad je u pitanju igra prema naprijed budući da je Ivanova statistika u defanzivi više nego solidna. Perišić je na prvenstvu nastupio u sve četiri utakmice i skupio 359 minuta tijekom kojih je pretrčao više od 40 kilometara. Potrošnja je, dakle, enormna.

– Moram dati više. Iza mene je teška sezona, ali to nije oporavdanje. Možda bi bilo bolje da sam se odmorio za osminu finala jer protiv Danske nisam imao svježine – priznaje Perišić, koji ukazuje na neke vrline ruske momčadi.

– Rusija je dobro organizirana momčad, međutim, mi smo spremni napraviti još jedan korak naprijed. Gledali smo njihove utakmice. U skupini su igrali s jednom taktikom, a protiv Španjolske su je promijenili i pogodili. Pripremit ćemo se za obje taktike i vjerujem u pozitivan rezultat. Neće biti lako, ali imamo cilj i spremni smo za još jedan korak naprijed. Gledali smo njihove utakmice, dobro su organizirani i imaju nekoliko odličnih pojedinaca, no ne bih ih sada izdvajao.

Stiglo je, naravno, još jedno pitanje o usporedbama s »vatrenima«, ali u nešto drukčijem obliku: Sjećate li se što ste radili na današnji dan kada je prije dvadeset godina Hrvatska pobijedila Njemačku u četvrtfinalu Svjetskoga prvenstva u Francuskoj?

– Naravno da se sjećam te utakmice. Bio sam dijete i sanjao sam da ću biti u takvoj situaciji. Nadam se da ćemo i mi proći četvrtfinale, da neće biti straha do zadnje sekunde kao protiv Danske. Jedva čekamo utakmicu.

Perišić s pravom ističe da je kapetan Luka Modrić jedan od najboljih igrača na prvenstvu…

– Modrić je naš kapetan, naš vođa i svi stojimo iza njega. Sasvim sigurno je jedan od najboljih igrača turnira, a hoće li dobiti nagradu, vidjet ćemo jer će odlučivati još nekoliko utakmica.

O Daliću, naravno, sve najbolje…

– Dalić je donio neke nove ideje i nakon nekoliko loših utakmica krenulo je bolje. Dobili smo Ukrajinu, pa Grčku i sada smo ovdje. Usporedbe s »vatrenima«?… Puno se oko toga pričalo i uspoređivalo. Iskreno se nadam da ćemo doći barem do tog rezultata. Svjesni smo kvalitete i na dobrom smo putu da nakon 20 godina možda to i nadmašimo.

Perišić je poznat kao igrač koji jednako kvalitetno igra objema nogama, ali da je u pitanju jednaesterac?

– Kao klinac sam vježbao i s desnom i s lijevom nogom, puno sam radio tako da mogu igrati s obje noge, ali jedanaesterce pucam desnom nogom – zaključio je Perišić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze