Istra 1961 u Zagrebu

“Modri” bez prava na kiks: Jedan pogrešan korak može sve promijeniti

Ivana Vaupotić

Foto: Vojko Basic / CROPIX

Foto: Vojko Basic / CROPIX



ZAGREB Uoči večerašnjeg sučeljavanja s »Istrom 1961« na stadionu Maksimir, svi u »Dinamu« razmišljaju samo o jednom – pobjedi. Osvoje li »modri« nova tri boda, s nestrpljenjem će čekati nedjelju i dvboj »Rijeke« i »Splita« na Rujevici. Naime, već tu bi mogli potvrditi osvajanje jedanaestog uzastopnog naslova prvaka, pod uvjetom da Splićani ostanu neporaženi. Naravno, u Maksimirskoj 128 bave se isključivo sobom i ne razmišlju o tome što će »Rijeka« napraviti.


– Bez obzira na trenutan izgled ljestvice, svima nam je jasno da nas očekuje jako teška i zahtjevna utakmica s »Istrom 1961«. Oni se bore za goli život, a, samim time, mogu biti itekako nezgodni. Naš je zadatak da budemo dobri, agresivni i jednostavni u igri. Moramo puno bolje koristiti prilike nego što je bio slučaj u nekim zadnjim utakmicama – tumači trener »Dinama« Zoran Mamić.


Na spomen mogućnosti da Praznik rada donese trofej, maksimirski šef struke samo će se nasmijati i odmahnuti rukom.




– Do kraja prvenstva su ostala još tri kola. Mi još nismo matematički osigurali naslov i nemamo pravo na takvo razmišljanje, jer jedan pogrešan korak može sve promijeniti. Jedino što želimo je da protiv »Istre 1961« osvojimo nova tri nova boda, i tako se približimo obrani naslova prvaka – dodaje mladi stručnjak.


Zbog ozljeda u konkurenciji za ovu utakmicu nema Josipa Pivarića, Goncala i Jeremyja Taravela. Svi ostali igrači su spremni za okršaj s Puljanima.


– Iza nas je iscrpljujuća sezona. Želimo zaključiti sezonu na pravi način – zaključuje Zoran Mamić.