Newcastle United

Gutierrez pobijedio rak, vraća se u momčad “svraka”

Hina

Reuters

Reuters

Godinu dana nakon što mu je dijagnosticiran rak testisa, Argentinac Jonas Gutierrez (31) vraća se nogometu i u subotu će konkurirati za sastav Newcastle Uniteda u susretu protiv Aston Ville



NEW CASTLE  Godinu dana nakon što mu je dijagnosticiran rak testisa, Argentinac Jonas Gutierrez (31) vraća se nogometu i u subotu će konkurirati za sastav Newcastle Uniteda u susretu protiv Aston Ville.


Gutierrezu je rak otkriven u travnju prošle godine, a u rujnu je operiran. Nakon kemoterapije i oporavka koncem prošle godine je dobio dozvolu za povratak na teren i u siječnju je nastupio za mladu momčad Newcastle Uniteda postigavši pogodak. Ovoga vikenda bi mogao nastupiti i u premiershipu gdje je zadnji put igrao u svibnju prošle godine.


»Gutierrez se priključio prvoj momčadi i možda će nastupiti ovoga vikenda. Ovo je dobra vijest za njega, ali i za sve u klubu, te naše navijače,« kazao je menadžer ‘svraka’ John Carver.




Argentinac je za Newcastle odigrao 194 utakmice i postigao 11 golova. Igrao je i za Norwich City, Mallorcu i Velez Sarsfield. Za reprezentaciju Argentine odigrao je 22 susreta i zabio jedan gol.