HNS-u atraktivno natjecanje

Finale EURO-a U-17 2017. igrat će se na novoj Kantridi!

Ivana Vaupotić

Foto D. Lovrović

Foto D. Lovrović

Finale je planirano na stadionu »Rijeke«, ukoliko radovi budu završeni, u suprotnom će domaćin biti stadion Aldo Drosina u Puli



ZAGREB  Izvršni odbor UEFA-e povjerio je HNS-u domaćinstvo U-17 Europskog prvenstva 2017. i to u konkurenciji Švedske, Finske, Mađarske, Republike Irske te BiH.


– Ovo je postavljanje stvari na realne temelje. Ovo U-17 Europsko prvenstvo je naša realnost – istaknuo je tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak.


Kandidatura je službeno istaknuta još u ožujku prošle godine, s time da je HNS UEFA-i ponudio osam stadiona na području Kvarnera i Istre. Sada je jasno da će Kantrida (Rijeka), Žuknica (Kostrena), Bahalin (Novi Vinodolski), Gradski stadion (Crikvenica), Veli Jože (Poreč), Valbruna (Rovinj) te Aldo Drosina i Uljanik (Pula) u svibnju 2017. ugostiti neke od nadolazećih zvijezda svjetskog nogometa. Finale je planirano na stadionu »Rijeke«, ukoliko radovi budu završeni, u suprotnom će domaćin biti stadion Aldo Drosina u Puli.




– Riječ je o zanimljivoj dobnoj kategoriji. Zbog toga vjerujemo da nas očekuje jako uzbudljivih 20 dana natjecanja. Od UEFA-e smo dobili niz komplimenata za rad s mlađim dobnim kategorijama, a ovo EP je prilika da napadnemo najviši plasman – dodao je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović.


Za četiri mjeseca u Bugarskoj će biti održano prvo U-17 EP u novom formatu, sa 16 reprezentacija u završnici, umjesto dosadašnjih osam.


Prema Jozakovim riječima, generacija koja će imati pravo nastupa na EP-u u Hrvatskoj dosta obećava. Selekciju vodi Mladen Ivančić, a HNS će vrlo brzo donijeti odgovarajuće odluke o eventualnim promjenama u stručnom stožeru.