Skandal u Ukrajini

Dinamovi navijači rasistički vrijeđali Taisona, on im uzvratio srednjim prstom pa u suzama napustio teren

Hina

REUTERS

REUTERS

Iznervirani brazilski napadač je prema tribini s navijačima kijevskog kluba pokazao srednji prst, a potom na tribinu napucao loptu zbog čega mu je sudac Balakin pokazao crveni karton



Ukrajinska nogometna federacija (UEFA) kaznila je kijevski Dynamo igranjem jedne utakmice bez gledatelja nakon što su navijači kijevskog kluba u najvećem ukrajinskog derbiju vrijeđali napadača Šahtara Brazilca Taisona.


Dynamo mora platiti i 18.500 eura kazne.


Do incidenta je došlo u 83. minuti kada su domaći navijači rasistički vrijeđali Taisona. Iznervirani brazilski napadač je prema tribini s navijačima kijevskog kluba pokazao srednji prst, a potom na tribinu napucao loptu zbog čega mu je sudac Balakin pokazao crveni karton, a Taison, koji je u Ukrajini već devet godina, u suzama je napustio teren.




Zanimljivo, kažnjen je i Taison i to zbog neprimjerene reakcije. Brazilac je suspendiran na jednu utakmicu, uz dvije utakmice kazne uvjetno.


Šahtar vodi na ljestvici s 40 bodova, na drugom mjestu je Zorja s 28 bodova, dok Desna i Dynamo KIjev imaju po 27 bodova.