Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 26
Sutra: 9° 9° 26
25. siječnja 2020.
Zagrijavanje za nedjelju

DANCI IMAJU PLAN: Hareide će kreativno napasti Hrvate

Age Hareide/Foto REUTERS
Age Hareide/Foto REUTERS
Autor:
Objavljeno: 27. lipanj 2018. u 14:20 2018-06-27T14:20:00+02:00

MOSKVA Na putu do osmine finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, reprezentacija Danske je nanizala čak 18 utakmica bez poraza, a u posljednjih sedam utakmica primila je samo jedan pogodak. Posljednji poraz nedjeljni suparnik Hrvatske doživio je u listopadu 2016. od Crne Gore (0:1) u kvalifikacijama za SP. Nakon toga Danci su spojili devet pobjeda i devet neodlučenih susreta. Upisali su i dva poraza u siječnju ove godine protiv Švedske (0:1) i Jordana (2:3), no te su utakmice igrali izvan FIFA-inih termina.
- Ulazimo u dio turnira u kojem nema ograničenja. Sada sve svoje potencijale i snage moramo iskoristiti u 90 minuta, a ne u tri utakmice - kazao je danski izbornik Age Hareide nakon utakmice protiv Francuske najavivši promjene za Hrvatsku.
- Mislim da ćemo bitno promijeniti način naše igre u osmini finala. Protiv Francuske smo bili prisiljeni duboko se braniti, premda smo imali možda i najbolje prilike u sve tri utakmice koje smo igrali. Protiv Hrvatske ćemo pokušati napasti više i biti krativniji - objasnio je danski izbornik.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.