Stara dama na vrhu

Buffon: Ova je titula za Del Piera

Hina

Legendarni Juventusov kapetan na koncu ove sezone napušta klub nakon 19 godina igranja u Juventusu. Posljednja utakmica bit će finale Kupa protiv Napolija.



TORINO – Pobjedom protiv Cagliarija i zahvaljujući porazu Milana u gradskom derbiju protiv Intera, Juventus je kolo prije kraja prvenstva osigurao 28. naslov prvaka Italije. Prije posljednjih 90 minuta sezone »Stara dama« ima nedostižna četiri boda prednosti ispred Milana i u Torinu je počelo veliko slavlje.


»Ovaj naslov posvećujem klupskoj legendi i našem kapetanu Alessandru Del Pieru koji je zaslužio da se od našeg dresa oprosti s titulom prvaka. Najsretniji sam zbog njega,« kazao je vratar Gianluigi Buffon.


Jedinica talijanske vrste je otkrila kako se u ovom trenutku osjeća kao 2006. kada su ‘Azzurri’ osvojili naslov svjetskog prvaka. »Ovo je najbolji dokaz da se naporan rad isplati,« poručio je Buffon.




Legendarni Juventusov kapetan na koncu ove sezone napušta klub nakon 19 godina igranja u Juventusu. Posljednja utakmica bit će finale Kupa protiv Napolija.


»Ljubav koju navijači pokazuju prema meni je nevjerojatna. Biti njihov ljubimac meni mnogo znači. Zbog toga moram biti pozitivan i na terenu i izvan njega. zaslužili smo naslov jer smo igrali s najmanje oscilacija. Uostalom nemamo niti jedan poraz,« kazao je Del Piero.


Oduševljenje nije skrivao niti Crnogorac Mirko Vučinić koji je nakon tri druga mjesta sa Romom napokon postao prvak Italije. »Ovo je ostvarenje mojih snova, želio sam ‘scudetto’. Priznajem da se uopće ne sjećam gola kojeg sam postigao protiv Cagliarija,« kazao je crnogorski napadač.


Juventus je službeno osvojio 28. naslov prvaka, ali navijači slave 30. trofej, jer su mu dvije titule oduzete u aferi ‘Calciopoli’ 2006. godine.


»I ja slavim 30. naslov,« kazao je predsjednik Juventusa Andrea Agnelli najavivši kako će navijači na dresovima za iduću sezonu imati lijepo iznenađenje.


»Ovaj trijumf je nagrada za dugogodišnji rad cijelog kluba na čelu s trenerom Antoniom Conteom. Ovaj uspjeh nije došao preko noći,« kazao je Agnelli.