Uskoro opet u ekipi

Lešković se uskoro vraća u ekipu: Vjerujem da se brzo vraćam u optimalnu formu

Ivan Volarić

Snimio Sergej DRECHSLER / NL arhiva

Snimio Sergej DRECHSLER / NL arhiva

Najgore je biti ozlijeđen, svi rade zajedno, a ti si prisiljen trenirati odvojeno.  Međutim, takav je život nas nogometaša – kaže Marko Lešković



RIJEKA Branič Marko Lešković još uvijek radi izdvojeno, po posebnom programu, uglavnom u klupskom fitnesu pod nadzorom klupskih fizioterepeuta. Tako je od prvih dana zimskih priprema, a sve to zbog upale tetive u stopalu što je tvrde oni koji razumiju materiju ne tako teška, ali vrlo nezgodna ozljeda kod čije sanacije je ključno – vrijeme.


– Riječ je o upali tetive koja kroz stopalo povezuje zglob i nožni palac  – objašnjava reprezentativni branič Riječana. – Situacija ide nabolje, manje boli. Na početku je bila prisutna i oteklina koja je sada nestala.  Sada treba proteći neko vrijeme da se upalna reakcija na tetivi smiri i bol iščezne.


Glupe ozljede


Ni sam Lešković zapravo ne zna kako je došlo do te ozljede.




– Iskreno, uopće ne znam gdje sam i kako zaradio tu ozljedu. Samo sam na početku priprema osjetio bol, koja je jačala. Nakon toga smo napravili snimanje magnetskom rezonancijom i otkrili probleme s tetivom.


»Leško« je poput Močinića ljubitelj tenisa, nije valjda tijekom stanke pretjerao s nabijanjem loptice preko mreže…


– Ne, nije to posljedica teniskih mečeva… Vjerojatno je to posljedica pauze nakon loma nosa. Nisam dugo trenirao i onda, kada sam došao na pripreme, moguće je da je uslijedila reakcija.


Branič iz Našica do dolaska u Rijeku nije imao većih problema s ozljedama, međutim, stigle su ga čak dvije u razmaku od mjesec dana. U Zaprešiću je početkom prosinca prošle godine u jednom duelu slomio nos, početkom priprema u siječnju stradala je tetiva…


– Glupe ozljede, baš glupe… Ali, nisam ih mogao izbjeći, tako da se ne opterećujem time.


Dok su dečki u Dubaiju i na Rujevici »pumpali mišiće« za proljeće, Lešković je trenirao individualno, vjerojatno se već zaželio lopte i rada s ostatkom momčadi.


– Najgore je biti ozlijeđen, svi rade zajedno, a ti si prisiljen trenirati odvojeno… Međutim, takav je život nogometaša, nadam se da ću se uskoro priključiti dečkima.


Optimalna forma


Odlazak na EURO u Francuskoj ne bi smio doći u pitanje, barem ne iz zdravstvenih razloga.



Marko Vešović još uvijek je pacijent dr. Bobana Dangubića i njegovih suradnika u klupskoj ambulanti. Temperatura je stavljena pod kontrolu, pronađen je razlog upalnoga procesa koji ga je prikovao u krevet, ali sve to ne znači da će tako skoro na teren. »Vešo« sigurno preskače prva proljetna kola. To nije jedini problem za trenera Matjaža Keka. Promjena temperatura, dolazak s »plus 25« na »plus pet« donio je i »epidemiju« upala grla. Bezjak, Bradarić,  Maleš, Kajević i trener rehabilitator Luka Brkljača zbog angine su stavljeni pod poseban liječnički nadzorom. Ne trenira ni Tomasov koji ima visoku temperaturu uslijed gripe.


– Najbitnije je da u potpunosti ozdravim. Nisam prošao pripreme, ali radio sam u fitnesu s kondicijskim trenerima, tako da vjerujem da ću se brzo vratiti u optimalnu formu.


Gledao je posljednja izdanja svojih suigrača iz kuta – jako dobro informiranog navijača.


– Sve to do sada je izgledalo dosta dobro. Mislim da ćemo na proljeće nastaviti tamo gdje smo stali jesenas. Sigurno da su dečki još umorni od svih napora, kada dođe malo svježine sve to će izgledati još bolje. Imamo na proljeće priliku napasti prvo mjesto i »Dinamo«, tu smo blizu, a puno toga pokazat će prve utakmice u nastavku sezone. U drugom kolu nastavka idemo u Maksimir sa željom da dobijemo utakmicu.


U »Rijekinu« svlačionicu stigla su i neka nova lica koja bi trebala dodatno podignuti kvalitetu i približiti je »Dinamovoj«.


– Došli su stvarno dobri igrači, a to su pokazali i na utakmicama. Odlično su se uklopili, mi smo ih dobro prihvatili. Samo neka tako nastave – poručio je Lešković.