Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Švicarska producentska kuća

U Rijeci i Opatiji počinje snimanje kriminalističko-sportske serije

U Rijeci i Opatiji počinje snimanje kriminalističko-sportske serije
U Rijeci i Opatiji počinje snimanje kriminalističko-sportske serije
Autor:
Objavljeno: 17. veljača 2016. u 11:57 2016-02-17T11:57:04+01:00

Projekt su pokrenuli Luca Tramontin i Daniela Scalia, koji su ujedno scenaristi i glavni glumci. Tramontin je bivši ragbijaš a sadašnji komentator na Eurosport International i SBS Australia, a Scalia je bivša uspješna sportašica i danas afirmirana televizijska voditeljica

U Rijeci i Opatiji od 20. do 23. veljače snimat će se prva epizoda TV serije »Sport Crime« švicarske producentske kuće Polivideo, jedinstvenog spoja kriminalističkog žanra i sporta.

Projekt su pokrenuli Luca Tramontin i Daniela Scalia, koji su ujedno scenaristi i glavni glumci. Tramontin je bivši ragbijaš a sadašnji komentator na Eurosport International i SBS Australia, a Scalia je bivša uspješna sportašica i danas afirmirana televizijska voditeljica.

Tramontin i Scalia u serijalu tumače akciji sklonog Dabsa i racionalnu Dani, a u prvoj epizodi, koja će se snimati na području Kvarnera, odlučuju utemeljiti agenciju »Seams Agency« radi zaštite temeljnih vrijednosti sporta. U svakoj epizodi rješavat će po jedan zamršeni slučaj kriminala vezan uz sport i sportaše. Producenti naglašavaju da će ovo biti televizijski proizvod pun akcije, opasnosti, rock glazbe, psihologije i humora.

Tramontin, objašnjavajući zbog čega je odabran Kvarner za lokaciju snimanja, navodi da je ovamo dolazio još kao dijete te da se vraća svakih nekoliko mjeseci, a sada i poslovno. »Veći dio priče odvija se upravo tu, iako se serija u glavnini snima u Švicarskoj. Uz sportsku komponentu, za seriju je vrijedan ovdašnji prekrasan krajolik, prirodne i kulturne znamenitosti te elementi tradicije«, kazao je Tramontin. Uz njih će nastupiti labinska glumica Xena Župančić i talijanski glumac Nino Castelnuovo.

Televizijska ekipa kuće Polivideo će nakon povratka iz Hrvatske montirati materijal i pripremiti seriju za prvo predstavljanje na sajmu i festivalu MIPTV u Cannesu početkom travnja, gdje se producenti žele nametnuti na međunarodnom tržištu, nudeći prvi »sportski CSI« serijal.

Pilot epizoda za seriju »Sport Crime« snimljena je na području Rijeke i Opatije u travnju 2015.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.