Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
19. travnja 2019.
Jesenska shema

Prvi aduti HTV-a: Tema dana, Globalno sijelo, 8. kat i Momci s Madisona

Momci s Medisona
Momci s Medisona
Autor:
Objavljeno: 28. kolovoz 2012. u 11:02 2012-08-28T11:02:55+02:00

Novi projekti kapat će u program onako kako budu zgotovljeni, neki odmah od sljedećeg ponedjeljka, a neki koji dan, ako ne i tjedan kasnije

ZAGREB Nakon svog tog revolucionarnog zanosa na krilima kojeg je s HRT-a praktički otišla jedna a došla druga garnitura v.d. ravnatelja, glavnih urednika i šefova Informativnog programa, s nestrpljenjem se eto čeka početak takozvane jesenske programske sheme HTV-a ne bi li gledatelji i vidjeli što su nam to sa sobom promjene donijele. Nije doduše da se i do sada nije dalo zamijetiti štogod – opet novi sat koji otkucava početak središnjeg Dnevnika, ili pak vrijedan ciklus europskog filma – no početak je početak. Samo, ovaj put jesenska shema neće sva, u kompletu i odjednom, zagospodariti malim ekranima odmah 3. rujna, već će, kako saznajemo, novi projekti kapati u program onako kako budu zgotovljeni, neki odmah od sljedećeg ponedjeljka, a neki koji dan, ako ne i tjedan kasnije. Uostalom sve će to čelni ljudi HRT-a, odnosno HTV-a prezentirati sedmoj sili i javnosti u ponedjeljak 3. rujna.    

Mic po mic i eto sheme

Dok se, pak, to službeno »rezanje vrpce« i ne dogodi, ponešto se da iščitati iz najave programa HTV-a za sljedeći tjedan, uredno napisne na internetskim stranicama HRT-a. Najava programa, plus gdje koja neslužbena informacija i eto sheme! A u njoj prije svega očita nakana da se programskim adutima konkurencije, u koje će se iza 20 sati naći ako ne »Masterchef« ono »Sulejman veličanstveni«, doskoči jakim programom od 17 sati nadalje da se konkurenciji i ne odlazi. 

    Emisija »Hrvatska uživo« tako će od ponedjeljka i opet dobiti lijepih sat vremena trajanja, ispresijecanih na kratko što vijestima u pet, što servisnim informacijama HAK-a, što propagandnim porukama. Slijedi rado gledani talk show »8. kat«, njegova treća sezona i opet vođena, dakako, od Daniele Trbović. A onda, točno u 19 sati ide informativni novitet od kojeg se puno očekuje, onaj zvan »Tema dana«! Format je to koji bi, barem se na HTV-u nadaju, trebao natjerati puk da zbog teme dana dođe na HTV i ostane na HTV-u makar taman počinjao primjerice Dnevnik Nove TV. Baš kako naziv sugerira, u »Temi dana« će se obraditi ponajvažniji dnevni događaj i to tako da će se nasuprot voditelja naći na studijskoj čistini gost il' dva. Voditelj bi pak, trebao biti Danko Družijanić, dok iza koncepta stoji navodno Zoran Šprajc. Pojednostavljeno rečeno, »Tema dana« bit će svojevrsan pandan ugašenoj emisiji »Otvoreno«, samo što se sada gledatelju valja naviknuti da im se glavno jelo servira pred Dnevnik.   

Uskrsnuće »Latinice«

Već 3. rujna u udarni termin se primjerice vraća i »Potrošački kod«. Emisije »U krupnom planu« gazit će još neko vrijeme baš kao da je ljeto, jer se još nije riješilo ništa oko eventualnog uskrsnuća »Latinice«. Do daljnjeg na Prvom, u udarnom terminu idu i dokumentarci pa i nagrađivani »Kralj« Deana Aćimovića, a lijepa je vijest da se sljedeći petak u prime time vraća i »Globalno sijelo«. 

    Drugi programa HTV-a na prvu nije pretrpio većih potresa, ali jest vidljiva roštanja redoslijeda i satnica. U ponedjeljak tako, već u 10 ujutro vrijedna repriza tursko-njemačko-francuskog filma »Med«, »Regionalni dnevnik« kreće od 16 sati, a za njim i Županijska panorama, dok je večer rezervirana za film. Istinski adut kreće netom nakon filma, tu negdje između 22 i 23 sata, kada kreću nove epizode nagradama ovjenčana serijala »Momci s Madisona«.   

Strpljen spašen

I to je ono što barem za sada na stranicama HRT-a u najavi programa ima. Ono što nema, a skoro bi moglo biti, jest primjerice vanjskopolitički magazin »Horiozonti« Dragana Nikolića i Ivane Dragičević Veličković. Taj bi magazin mogao i prvi na ekran od svih planiranih noviteta. Čeka se i unutarnjopolitički magazin »Spektar« koji bi trebao ići četvrtkom i to, kako se neslužbeno saznaje, pod ravnanjem Petra Štefanića i Nikole Kristića. A premda se odavna spominje kako će Elizabeta Gojan ugošćavati dame iznimnih karijera novost je da se u međuvremenu promijenio radni naslov emisije od »Žena za sva vremana« u »Damin gambit«. 

    No, red je čekati prezentaciju sheme za koje će se možda saznati i to koga je sve i na kakav način zakačio novi unutarnji ustroj kuće, baš kao i to ima li istine u najavi da bi se s 3. programom, onim za kulturu i znanost, krenulo već 17. rujna. Kako bi se reklo, strpljen spašen i živi bili pa vidjeli!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Tommy zna što voliš