Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 6
Sutra: 13° 13° 6
12. studenoga 2019.
U bolje spominjanje

Preminuo i Marko Nikolić: Otišao je legendarni Giga Popadić iz 'Boljeg života'

Foto Sergej Drechsler, screenshot
Foto Sergej Drechsler, screenshot
Autor:
Objavljeno: 3. siječanj 2019. u 9:21 2019-01-03T09:21:37+01:00

Marka Nikolića proslavila je uloga Gige Popadića u kultnoj televizijskoj seriji "Bolji život"

RIJEKA Nedugo nakon što je javnost ražalostila vijest o preranoj smrti Ive Gregurevića, iz Srbije je stigla vijest o odlasku još jednog glumačkog velikana.

Kako javlja Kurir, od teške bolesti, u 73.-oj godini preminuo je Marko Nikolić, čuveni glumac, proslavljen ulogom Gige Popadića u kultnoj televizijskoj seriji "Bolji život".

Nikolićev odlazak na društvenim je mrežama potvrdila njegova kći Mina.

Marko Nikolić rođen je u Kraljevu 20. listopada 1946. godine. Glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu.

Serija je osamdesetih godina bila iznimno popularna u tadašnjoj Jugoslaviji, »Bolji život« vrlo je kritički za svoje doba obrađivao teme poput korupcije i malverzacija. Iz kultne serije snimljen je i cjelovečernji film 1989. godine.

Glava obitelji zvan Giga radi u tvrtki koja pamti i bolje dane, njegova supruga Emilija je profesorica i beogradska dama, a njihova djeca ozbiljni Saša, neozbiljni Boba i šminkerica Violeta čiste su suprotnosti. Uz tešku Giginu financijsku situaciju,

Emilija naručuje skupocjeni kineski tepih. Saša je toliko čest gost na šalteru Biroa za zapošljavanje da se već sprijateljio sa službenicom Kokom. Boba dobiva još jednu slabu ocjenu u školi. Stiže vijest o smrti Dragišine starije sestre.

Ta skromna starica ostavlja oporuku i pozamašno nasljeđe bratu i njegovoj djeci. Serija ima 82 nastavka što su se snimala od 1987. do 1991. godine. Scenarij potpisuje Siniša Pavić,a režiju Aleksandar Đorđević, Andrija Đukić i Miša Vukobratović. Naslovnu pjesmu »Bolji život« pjeva Dado Topić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.