Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. studenoga 2019.
Zvjezdice

Indira Levak: 'Ništa ne dolazi samo od sebe. U ovom je poslu najteže trajati'

Indira Levak: 'Ništa ne dolazi samo od sebe. U ovom je poslu najteže trajati'
Indira Levak: 'Ništa ne dolazi samo od sebe. U ovom je poslu najteže trajati'
Autor:
Objavljeno: 26. ožujak 2018. u 8:46 2018-03-26T08:46:35+02:00

Moja publika je meni najvažnija, zbog njih trajem dvadeset i dvije godine, jer imamo iskren odnos. Kad izvođač ostvari uspjeh s nekom  pjesmom, to je kao kad nogometaš zabije gol, predivan osjećaj

Uskoro u programu RTL-a počinje treća sezona »Zvjezdica« u kojoj će najmlađi pjevački talenti do 15 godina pokazati svoje zavidne glasovne sposobnosti peteročlanom žiriju u sastavu: Mia Negovetić, Indira Levak, Enis Bešlagić, Luka Nižetić i nezaobilazni Zdravko Šljivac. I dok će ih žiri pratiti iz udobnosti svojih sudačkih stolica, mlade pjevačke nade na pozornici će dočekivati Doris Pinčić Rogoznica, a u backstageu ih podržavati dugogodišnji bas gitarist Daleke obale – Boris Hrepić. Jedna od novih članica žirija jest bivša pjevačica Colonije, ali i članica žirija showa The Voice - Indira Levak.

Uskoro u programu RTL-a započinje nova sezona »Zvjezdica«. Što možemo očekivati?

– Od naših Zvjezdica možete očekivati velike zvjezdane trenutke! Imamo pravu glazbenu poslasticu za gledatelje koji će pratiti cijeli show. Neću vam puno otkrivati, morate nas pratiti, garantiram da nećete požaliti. Blagoslov je vidjeti te male ljude kako vladaju pozornicom...

Vi ste ove sezone nova članica žirija. Kako ste se snašli u toj ulozi?

– Odlično se osjećam kao dio ovog zabavnog showa! Nije mi strana uloga u žiriju i baš uživam u društvu predivne, iskrene i talentirane djece. Veselim se svakoj izvedbi i emocijama koje ti mali genijalci bude u meni, uistinu dotaknu tamo gdje smo najtanji… tako da kapne i pokoja suza...

Dobar smo spoj

Pored vas u žiriju »Zvjezdica« su i Mia Negovetić, Zdravko Šljivac, Luka Nižetić i Enis Bešlagić. Kako se slažete?

– Svi se mi poznajem od prije i baš smo dobro kliknuli kao žiri. Konstruktivne kritike, humor i mnogo empatije prema ovoj maloj djeci s velikim talentima dobitna su kombinacija, RTL nas je baš dobro spojio.

S kojim članom žirija ste najbolje »kliknuli«?

– Teško je bilo koga izdvojiti, to bi bilo nepravedno prema ostalim članovima žirija jer super funkcioniramo kao cjelina. Svatko je u projekt unio neku posebnost. Možda sam s Lukom najopuštenija jer se nekako najviše družimo s obzirom da surađujemo s istim autorom. Mislim da to osjećaju i kandidati kroz opuštenost i humor koji im predajemo.

Što savjetujete mladim pjevačkim talentima?

– Show tek počinje i tek se upoznajemo s kandidatima, ali moj je savjet svim pjevačima koji su na početku da se ne zanose svojom fotografijom u novinama ili pojavom na ekranu, treba čvrsto stajati na zemlji jer biti u medijima samo je jedan dio ovog posla. Treba puno raditi i ulagati, ništa ne dolazi samo od sebe, a još je teže trajati...

Već imate iskustva s glazbenim/talent showovima. Koliko pratite rad svojih bivših »učenika«?

– Moram priznati da puno radim i ne stignem temeljito pratiti njihov rad koliko bih željela. Drago mi je vidjeti da je Ana Opačak pronašla svoj put i vjerna je svom glazbenom izričaju. To je jedna draga talentirana mlada žena koja zna što hoće i trudi se. Veseli me svaki njezin uspjeh kao i svih mojih kandidata i drago mi je kad mi se javi s novim pjesmama.

Radite punom parom – uskoro objavljujete album. Kad će biti vani i što će se sve naći na njemu?

– Evo radi se... i sad sam u studiju dok vam odgovaram na ova pitanja. Između koncerata i snimanja showa Zvjezdice koristim svaki trenutak da budem u studiju i snimam materijale za prvi samostalni album. Gotovo sve tekstove na albumu ja potpisujem i na to sam jako ponosna. Zaista poseban album u mojoj karijeri. Nadam se da će za mjesec dana sve biti spremno za objavu, tako sam obećala RTL Musicu koji su moji izdavači i velika podrška.

Nema mi kraja...

Koliko ste kao autorica sudjelovali u njegovom stvaranju?

– Nikad u životu nisam toliko bila uključena u stvaranje albuma kao ovaj put i baš me to ispunilo kao glazbenicu. Pišući tekstove pokazala sam i na neki način ogolila jedan novi dio sebe. I u glazbi sam imala konstruktivne prijedloge tako da se Branimir Mihaljević i ja odlično nadopunjujemo.

Nedavno ste predstavili treći samostalni singl »Greška mog života« za koji ste napisali stihove, kao i za prethodne dvije pjesme.

– Ovo je moj treći singl za koji potpisujem tekst, dva su solo i treći na koji sam zbog ukazanog povjerenja najponosnija je himna Europskog rukometnog prvenstva i sad mi nema kraja hahaha! Riječ je o jakoj pjesmi, urbane produkcije, Branimir Mihaljević i Denis Mevlja koji potpisuju glazbu i produkciju poslušali su sve moje želje i mislim da smo napravili odličnu pjesmu.

Kažete: »Svi radimo greške u životu, ali iz grešaka se uči, zar ne?!« Što ste vi naučili iz svojih grešaka?

– Tako je, greške tome i služe da bi nas nečemu naučile. Život je podijeljen na uspone i padove, sve s razlogom. Padovi jačaju karakter pa je i pjesma tako i zamišljena da pita: »Jesi li greška ili pjesma predivna« odnosno jesi li greška ili uspjeh?. Naučila sam puno, poneke lekcije se nikad ne zaborave haha.

Komentari fanova na pjesmu jako su dobri. Koliko vam znači ta pozitivna podrška obožavatelja?

– Moja publika je meni najvažnija, zbog njih trajem dvadeset i dvije godine, jer imamo iskren odnos. Kad izvođač ostvari uspjeh s nekom pjesmom, to je kao kad nogometaš zabije gol, predivan osjećaj. Oni su moj vjetar u leđa i najveća podrška na mom glazbenom putu. Oni su moj puni stadion...

Sretna i ispunjena

Još nekoliko mjeseci i biti će godina dana otkako ste »zaplovili« u solovode. Jesu li se u međuvremenu ostvarile želje i planovi koje ste imali kada ste odlučili započeti solističku karijeru?

– Sve je sjelo na svoje mjesto, nikada nisam bila sretnija i ispunjenija. Sudjelujem u svim segmentima svoje karijere, stvaram, pišem, puno radim na terenu, ali nikada nisam imala više energije i snage nego sada. Baš guštam!

Kratkoročno gledano, što nam osim novog albuma pripremate u ovoj godini?

– Ovaj album je moja osobna karta s kojom ću pomicati mnoge granice, koja će pokazati sva moja lica i sve smjerove u kojima želim ići. Okupila sam oko sebe pozitivce, kreativce, ljude s osmjehom na licu i zajedno nastavljamo moje putovanje. Vrijeme je za koncertnu turneju. A sve moje aktivnosti i što sve pripremam možete pratiti na mojoj facebook stranici »Indira Forza«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.