Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. listopada 2019.
Humoristična serija

Dragi susjedi: Novi sitcom od 21. travnja na RTL-u

Dragi susjedi: Novi sitcom od 21. travnja na RTL-u
Dragi susjedi: Novi sitcom od 21. travnja na RTL-u
Autor:
Objavljeno: 14. travanj 2018. u 17:56 2018-04-14T17:56:00+02:00

Sitcom režiraju Marko Manojlović, redatelj popularnog serijala »Andrija i Anđelka« i cijenjeni kazališni redatelj, te poznati redatelj Dejan Karakljajić

Dobra glumačka postava glavni je adut nove humoristične serije čija radnja prati život susjeda koji stanuju u istoj zgradi te se na originalan i duhovit način suočavaju s problemima koji su sastavni dio života u maloj sredini.

»Dragi susjedi« novi je sitcom u kojem su glavni junaci stanari jedne zgrade, naizgled obični, a zapravo vrlo živopisni ljudi. Sitcom režiraju Marko Manojlović, redatelj popularnog serijala »Andrija i Anđelka« i cijenjeni kazališni redatelj, te poznati redatelj Dejan Karakljajić, dok su adaptaciju scenarija napravili Milivoj Puhlovski, redatelj kultnih »Smogovaca«, te Stanislav Tomić, redatelj mnogih domaćih serija.

Format je rađen po francuskom originalu »Nos Chers Voisins«, koji se punih pet sezona prikazivao u Francuskoj, a zbog velike popularnosti sitcom se emitirao i u Belgiji, Finskoj, Sloveniji, Italiji, Kanadi te Brazilu.

Naše »drage susjede« glume Nataša Dangubić i Moamer Kasumović, koji će se gledateljima predstaviti kao tradicionalni i konzervativni bračni par Zovko, dok će Katarina Marković i Petar Ćiritović glumiti moderne i slobodoumne supružnike Perković. Legendarnom srpskom glumcu Zoranu Cvijanoviću pripala je uloga glavne sveznalice u zgradi – domara, a atraktivna Ornela Vištica okušat će se u ulozi seksi susjede zbog koje će muškarci u zgradi često gubiti glavu, što se neće svidjeti ženskim stanarima zgrade. Simpatični Asim Ugljen i Ivan Magud u sitcomu će postati cimeri koji žive do seksi Ornele za kojom sline, a ne mogu smisliti gospođu Zovko, koja ih često poziva na red.

– Ulogu doživljavam kao velik izazov jer je ona moja suprotnost. Rijetko mi se kao glumici događa da neki lik nema gotovo niti jednu zajedničku crtu sa mnom pa mi je zbog toga još veće veselje bilo uskočiti u lik stroge, stisnute, konzervativne žene, spremne da osudi sve što joj se čini malo modernijim, kaže Nataša Dangubić, koja hvali scenarij i ekipu na setu.

– Ekipa okupljena oko ovog projekta doista je fantastična. Drago mi je, također, što je nama glumcima dana kreativna sloboda te mogućnost improvizacije na licu mjesta pa tako do izražaja dolaze i glumačka spretnost i duhovitost, priznaje Nataša.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.