Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
23. listopada 2019.
Global Series Network

Britanci otkupili seriju: "Počivali u miru" uskoro na britanskim ekranima

Miodrag Krivokapić i Judita Franković u seriji Počivali u miru
Miodrag Krivokapić i Judita Franković u seriji Počivali u miru
Autor:
Objavljeno: 21. prosinac 2016. u 10:33 2016-12-21T10:33:49+01:00

Britanska tvrtka, ekskluzivni partner poznatoga britanskog javnog servisa Channel Four, otkupila je licencu za hrvatsku dramsku seriju, za prikazivanje u Velikoj Britaniji što je ujedno i prvi put da se neka domaća serija prikazuje na tom značajnom tržištu

RIJEKA - Global Series Network otkupio je licenciju za hrvatsku dramsku seriju "Počivali u miru" za tržište Ujedinjenoga Kraljevstva. Kako ističe HRT, seriju čiji je razvoj financirao HAVC, otkupila je tvrtka Global Series Network koja je ekskluzivni partner britanskog javnog servisa Channel Four s kojim je pokrenuo ekskluzivni dramski program Walter Presents, a to je ujedno i prvi put da se neka domaća serija prikazuje na tom velikom i značajnom tržištu.

Prodaja domaće televizijske serije "Počivali u miru" na britanskome tržištu posljedica je povećanih napora Odjela za prodaju programa i usluga Hrvatske radiotelevizije da najkvalitetnije domaće sadržaje ponudi na međunarodnome tržištu i učini dostupnima širokomu krugu televizijskih gledatelja diljem svijeta.

– Projekt Walter Presents pokrenut je kako bi predstavio ponajbolje dramske serije diljem cijeloga svijeta te smo ponosni i presretni što smo otkupili licenciju za emitiranje serije »Počivali u miru«, naše prve hrvatske serije. Nadam se da će ova prodaja dramske serije biti jednim od mnogih budućih poslovnih uspjeha Hrvatske radiotelevizije na inozemnom tržištu, izjavio je povodom sklapanja ugovora dramski urednik i jedan od kreatora projekta Walter Presents Walter Iuzzolino.

Serija "Počivali u miru" rezultat je uspješne suradnje Hrvatske radiotelevizije i nezavisne produkcijske tvrtke Ring produkcija. Redatelji prve sezone su Kristijan Milić i Goran Rukavina, a glavni scenarist je bio Saša Podgorelec, dok su scenaristi epizoda bili Ivor Martinić, Ivan Turković Krnjak i Marko Hrenović, dok je kroz seriju dosad prošlo više od 250 vrhunskih domaćih glumaca predvođenih stalnim likovima koje tumače Judita Franković i Dragan Despot. Tvorci serije su Dario Vince i Koraljka Meštrović. Druga sezona premijerno je prikazana krajem ožujka 2015. godine, a u glavnim ulogama pojavio se niz poznatih glumaca kao što su Anja Šovagović Despot, Goran Navojec, Nina Violić i Daria Lorenci.

Nakon što ju je prošle godine otkupio belgijski javni medijski servis Vlaamse Radio en Televisieomroeporganisatie (VRT), postala je prvom hrvatskom dramskom serijom prikazanom u zapadnoj Europi. U sljedećoj će godini postati i prvom hrvatskom televizijskom serijom koja će se prikazivati na velikom britanskom tržištu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.