Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Između glazbe i glume

Beogradska glumica Kristina Jovanović: Prije sam pjevala nego progovorila

Foto: Matea Smolčić
Foto: Matea Smolčić
Autor:
Objavljeno: 22. listopad 2016. u 10:07 2016-10-22T10:07:00+02:00

U obitelji se svi bave nekim vidom glazbe ili profesionalno ili iz hobija, ali to nam je u krvi. Na glumu sam se odlučila sedam dana prije upisa na Akademiju. Nisam ni tada bila sigurna dok se stvari nisu počele događati

Već pola godine živite na relaciji Zagreb-Beograd, je li vam teško?
– Da, teško je, ali fokusirala sam se na snimanje i ne stižem puno razmišljati o tome. Sada je samo rad, red i disciplina, a dopustit ću si da mi bude teško kad snimanje serije završi

Kako vam je bilo kada su vas pozvali na casting za ulogu Maje?
– Obradovala sam se jer je svaki casting novo iskustvo, ali nisam imala nikakva očekivanja. Čak sam se zbunila kada su me pozvali da dođem u Zagreb na probno snimanje.

Koliko ste vas dvije slične karakterom?
– Drugačije smo, ali postoje stvari koje su slične kod svake tinejdžerke, pa su stoga i bliske i Maji i meni. To dokazivanje, bunt, nesigurnost, strah, loši izbori, nagle promjene i zbunjenost su nam slične, samo su se te stvari drugačije manifestirale kroz život. Po karakteru smo drugačije, ali obje se volimo boriti i izgurati same do kraja i tako ostvariti cilj.

Roditelji i braća – vječni kritičari

Što vas je privuklo ovoj ulozi?
– To što nije tipska uloga, nije površno napisan lik. Maja je jako živa, realna, opipljiva. Nije samo karakter koji vidite i zaboravite ili se stapa s ostalima. Jasna je u svojoj izgubljenosti, stavovima odnosima, sve ide nekako prirodno i u skladu sa situacijom i ljudima koji je okružuju. To je djevojčica koja želi biti nešto što nije, ali misli da će time biti lakše primijećena, prihvaćena i voljena. Samim tim mi je drago što imam priliku preko Maje djevojčicama i djevojkama nekako dati naznaku da nije sve što je 'in' dobro i da nikada ne smiju biti nesretne jer nisu kao ostali. Ljepota je u posebnosti i svatko treba istraživati sebe i napredovati, a ne da se mijenja radi nekih modela koje nam serviraju po televiziji, novinama, itd.

Gledate li seriju na malim ekranima? Biste li voljeli da ju prikaže i neka televizija u Srbiji?
– Ne stižem je gledati u terminu emitiranja, ali pokušavam je pogledati barem u reprizi.

Kakav je odnos s vašim pravim roditeljima?

– Super se slažemo, velika su podrška i vječni kritičari, baš kao i moja braća, ali njihove kritike doživljavam kao mjerodavne.

Kada ste odlučili baviti se glumom?
– Sedam dana prije upisa na Akademiju. Nisam ni tada bila sigurna dok se stvari nisu počele događati. Uvijek sam težila k tome, ali to sam osvijestila tek nakon upisa fakulteta.

Je li gluma ono čime se želite baviti cijeli život?
– Apsolutno, u svakom obliku i smislu. To je profesija uz koju rastem, upoznajem sebe i vječno učim. Imam se priliku izražavati na različite načine, kroz različite formate, preko različitih likova...

Svirate u dva benda, glumite, putujete. Imate li uopće slobodnog vremena? 
– Jako malo, i to vrijeme za mene se pretvorilo u vrijeme za san i druženje s meni najbližim osobama.

Glazba – bijeg od svega negativnog

Otkud ljubav prema glazbi?
– To mi je urođeno. U porodici se svi bave nekim vidom glazbe ili profesionalno ili iz hobija, ali to nam je u krvi. Prije sam pjevala nego što sam progovorila.

Predstavite nam svoje bendove?
– E Play je alternativni rok bend iz Beograda ,koji postoji još od 1998. godine. Ja sam se priključila prije tri godine kada sam snimila vokale za pjesmu »Divan dan« s albuma »Obični ljudi«. Nakon toga me je Maja (osnivač šef i srce benda) pozvala da gostujem na koncertima i pjevam prateće vokale, a sada sam dio tog benda.

Divim im se na ustrajnosti, na kvaliteti, na odgovornosti i hrabrosti. Danas živjeti od glazbe, kao i od bilo kojeg drugog vida umjetnosti je u najmanju ruku rizik, a neki bi rekli i ludost. Jer ne zavisi sve ni od truda, ni od kvaliteta već od sreće i još nekih stvari koje su van našeg dosega. Svaki album ovog benda je drugačiji i neprestano se razvija.

Sexy Mamma je bend sastavljen od izuzetnih glazbenika i mene. To je bend u kom pjevamo, sviramo i stvaramo glazbu koja nam se pjeva, svira i stvara. To je naš ventil, naš mali bijeg od svega negativnog. Sada spremamo album, svi zajedno pišemo pjesme, glazbu i to će biti jedan veseo duhovit i iskren sklop potpuno različitih karaktera.

Kako provodite dane u Zagrebu? Jeste li imali vremena upoznati grad?
– Jako malo vremena imam, ali obično šetam i trudim se što više toga razgledati.

Jeste li upoznali ostale krajeve Hrvatske?
– Nisam imala kad. Bila sam par dana na Šolti, pola dana u Splitu i s grupom E Play u Rijeci. To nije dovoljno da bih se mogla pohvaliti da sam upoznala Hrvatsku, ali svakako planiram.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.