Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. listopada 2019.
Nova knjiga "Adamića"

"Zvijezde Europske unije" Mladena Kušeca na put krenule iz Šibenika

Knjiga-slikovnica u dječjim rukama
Knjiga-slikovnica u dječjim rukama
Autor:
Objavljeno: 2. srpanj 2013. u 22:53 2013-07-02T22:53:55+02:00

Knjiga Mladena Kušeca »Zvijezde Europske unije« u izdanju riječkog Adamića« djeci predstavlja države kojima se sada pridružila i Hrvatska

ŠIBENIK Pravu malu svečanost priredio je poznati dječji pisac Mladen Kušec u ambijentu starošibenske jezgre u povodu svoje nove knjige »Zvijezde EU« u izdanju »Adamića«. Brojna djeca, roditelji i posjetitelji Međunarodnog dječjeg festivala ispunili su Trg Dobrić kako bi poslušali što im njihov omiljeni autor ima reći o ulasku njihove domovine Hrvatske u obitelj europskih država, upravo na prvi dan toga pridruživanja. 

Knjiga »Zvijezde Europske unije« u kojoj se pojavljuje kao autor ideje, teksta i stihova, Kušecova je pedeseta knjiga, a ujedno šesta koju objavljuje u riječkom »Adamiću«. Na šibenskoj prezentaciji svoje sjajne ilustracije i motive glavnih europskih gradova izložio je ilustrator i dizajner knjige Siniša Reberski, inače profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. 

Knjiga-slikovnica nastala je, kako su istaknuli autori, u ekstremno kratkom roku. Potaknuti pitanjem i znatiželjom što nas to čeka u Europskoj uniji, knjiga je još u travnju ove godine bila samo ideja, a onda je nastala u nekih mjesec i pol dana. Autori su priznali da nije bilo lako predstaviti neke manje poznate države članice, pogotovo pribaltičke, ali da se nadaju da su u tome na koncu uspjeli.  

Ravnateljica Dječjeg festivala Nera Gojanović Kljajić zahvalila je autorima i izdavaču što su upravo sa Šibenikom i njegovim festivalom započeli hrvatsku promociju ove knjige, čije predstavljanje slijedi s početkom školske godine u Puli, Rijeci, Zagrebu, Koprivnici i brojnim drugim hrvatskim gradovima. Knjiga »Zvijezde EU« već je dobila potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a od Agencije za odgoj i obrazovanje odobrenje da se kao dopunski izvor znanja može koristiti u radu s učenicima osnovnih škola u Hrvatskoj.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.