Hotel Kvarner

Nastup Opatijskog komornog orkestra privukao dvjestotinjak gledatelja

Davor Žic

Glazbeno putovanje započelo je Adagiom za gudače Samuela Barbera, koji je svojom prepoznatljivom silinom gudala očarao opatijsku publiku



OPATIJA  Dvjestotinjak Opatijaca i turističkih posjetitelja željnih vrhunske klasične glazbe u nadahnutoj izvedbi okupilo se sinoć u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner na 4. koncertnom nastupu Opatijskog komornog orkestra, koji se pod atraktivne kristalne lustere „sakrio“ u strahu od kiše na Ljetnoj pozornici, gdje je koncert trebao biti održan.


Međutim, „viša sila“ možda je u ovom slučaju išla i na ruku glazbenicima i publici, s obzirom da se Kristalna dvorana, koju članovi OKO-a dobro poznaju iz ranijih nastupa, još jednom pokazala kao savršeno mjesto za održavanje ovakvih programa.


Pod ravnanjem svog osnivača, Damira Smerdela, OKO se ovim koncertom pridružio proslavi 170. obljetnice turizma u Opatiji, a svoju publiku darovao s puno dobrih vibracija i pozitivne energije.




Glazbeno putovanje započelo je Adagiom za gudače Samuela Barbera, koji je svojom prepoznatljivom silinom gudala očarao opatijsku publiku.


Svjež, poletan te pun životne snage Mozart – koji je sa svega 18 godina skladao Simfoniju br. 29 u A-duru KV 201, danas jednu od njegovih najpoznatijih ranijih simfonija – „predstavio“ se publici u izvedbi tridesetak nadahnutih OKO-vaca.


Sve je kulminiralo izvedbom isto tako vedre, ali monumentalnije Četvrte simfonije u B-duru, op. 60, Ludwiga van Beethovena, pune njemu svojstvenog elana.


Nakon gotovo dvosatnog odličnog nastupa oduševljena publika je OKOvce nagradila srdačnim i dugim pljeskom te ih pozvala na bis, i za kraj ponovno uživala u optimističnom Allegru vivace iz Beethovenove četvrte simfonije.