Najljepša neobjavljena

Književniku Luki Paljetku nagrada “Zvonimir Golob”

Hina

Na ovogodišnji natječaj pristigli su radovi 524 autora iz Hrvatske, Njemačke, BiH, Slovenije, Kanade i SAD-a.



KOPRIVNICA – Hrvatski književnik i akademik Luko Paljetak za pjesmu »Kaputi« dobitnik je Nagrade za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu »Zvonimir Golob« za 2012. godinu,  priopćeno je danas iz Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR).


Za dodjelu nagrade pjesniku Luki Paljetku odlučio je Prosudbeni sud u kojem su bili  Božica Jelušić, Josip Palada, Mladen Pavković, Draženko Samardžić i Kostadinka Velkovska.


Na ovogodišnji natječaj pristigli su radovi 524 autora iz Hrvatske, Njemačke, BiH, Slovenije, Kanade i SAD-a. Zbog velikog broja pristiglih radova na natječaj Prosudbeni sud je odlučio dodjeliti još pet prigodnih Priznanja,.




Luka Paljetak je autor brojnih zbirki pjesama, knjiga za djecu, znanstvenih studija, članaka, eseja i antologija. Živi i radi u Dubrovniku.


UBIDR natječaj  organizira kako bi potaknuo na pisanje poezije, a poglavito na sjećenje na hrvatskog književnika Zvonimira Goloba, rođenog 1927. u Koprivnici, a preminulog 1997. u Zagrebu.Uručenje Nagrade »Zvonimir Golob« laureatu bit će 1. lipnja, na obljetnicu smrti Zvonimira Goloba.

Nagrada koju već desetu godinu za redom dodjeljuje Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke, sastoji se od »Velike zlatne plakete«. Do sada su ovu nagradu primili: Enes Kišević, Željko Krznarić, Zlatko Tomičić, Duško Gruborović, Stanka Gjurić, Kolinda Vukman, Maja Gjerek, Alka Vuica i Božica Jelušić.