Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 6
Sutra: 4° 4° 6
17. prosinca 2018.
Dva koncerta u Lisinskom

Gotovo rasprodane karte za koncert Zbora Crvene armije

U svojem repertoaru Zbor Crvene armije ima oko dvije tisuće djela
U svojem repertoaru Zbor Crvene armije ima oko dvije tisuće djela
Autor:
Objavljeno: 10. studeni 2017. u 20:45 2017-11-10T20:45:57+01:00

Jedan od najglasovitijih muških zborova u povijesti - Zbor Crvene armije Ansambla "Aleksandrov" održat će 13. i 14. studenoga dva koncerta u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, a nastupit će 120 vrhunskih profesionalnih pjevača, svirača i plesača

ZAGREB Jedan od najglasovitijih muških zborova u povijesti - Zbor Crvene armije Ansambla "Aleksandrov" održat će 13. i 14. studenoga dva koncerta u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, a nastupit će 120 vrhunskih profesionalnih pjevača, svirača i plesača.

U svojem repertoaru Zbor Crvene armije ima oko dvije tisuće djela, među kojima su i narodne pjesme i himne, operne arije i popularna glazba te poznata Pjesma lađara s Volge, Katjuša, Kalinka, Ave Maria.

O velikom zanimanju za taj prvorazredni i jedinstveni glazbeni spektakl svjedoči to što je nekoliko dana prije koncerta ostalo samo 20-ak karata. 

Osim Zagreba, Zbor Crvene armije gostovat će u Ljubljani i Beogradu.

Nakon tragedije na Božić 2016., u kojoj su u padu zrakoplova u Crnome moru poginula 63 člana tog ansambla i njihov dirigent Valerij Kalilov, Zbor Crvene armije popunio je redove i u veljači 2017. u čast kolegama održao prvi koncert u Moskovskome kazalištu.

Zbor Crvene armije nastupit će sa 120 vrhunskih profesionalnih pjevača, svirača i plesača, a njihove su izvedbe prvorazredni i jedinstveni glazbeni spektakl koji se pamti.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka