Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1n
Sutra: 3° 3° 1n
20. veljače 2019.
"Eto ti bloga" Darka Pajića

Eto ti bloga!

Eto ti bloga!
Eto ti bloga!
Autor:
Objavljeno: 22. studeni 2010. u 18:11 2010-11-22T18:11:42+01:00

Svaka budala može pisati blog. Problem je samo kako ne napraviti od čitatelja idiota.

Nakon 15 godina novinarstva, svakojakih konferencija za novinare, prenošenja prevažnih političkih i drugih izjava, unaprijed izgubljene utrke sa rokovima, borbe sa vlastitim i tuđim ograničenjima, stigao je redizajnirani i sasvim osvježeni portal »Novog lista«. I prijedlog. Ti bi mogao pisati blog. O čemu? Pa šta ja znam, o nogometu, Rijeci, politici, što god ti padne na pamet.

Tako je otprilike zvučala ponuda urednika novolistovskog portala nakon koje se već danima ne mogu oteti dojmu kako me pošteno zajebao.

Lova ista ili manja, a posla više. Trebalo je samo biti dovoljno blesav i prihvatiti ponuđeno. Naravno, to sam i napravio, iako nemam opravdanja, ni jasnu ideju o tome što i kako pisati.Nemam čak ni naslov za svoj blog.

U stvari sam uvijek mrzio pretenciozne nazive kolumni iz kojih bi se trebala naslućivati silna mudrost autora. Ono kao »Izvan struje«, »Druga galaksija«, »Politika u malom prstu«, »Niko kao ja« (uz pozdrav Šarlu), »Ogledalo društva«, »Prsten mudrosti« i slične nadobudnosti. Još bi onda pod takvim naslovom trebala zablistati moja velebno važna slika, po mogućnosti s misterioznim izrazom lica i odlučnim pogledom uperenim negdje u daljinu. Pošteno govoreći ja to ne bih čitao, ni udostojio pogleda. Ima tih kolumni na bacanje.

Ali, nekako nisam mogao odoljeti. Događa se mali korak za čovječanstvo, a veliki za »Novi list«. Novi portal bi mogao biti prilika za iskorak prema nečem novom, čak i za novinare s podužim iskustvom ili čitatelje zasićene viškom informacija. Možda zajedno napravimo nešto bolje i pametnije. Možda je to vrijedno truda. Baš zato na početku moram unaprijed ponuditi  ispriku i duboku zahvalnost svima koji čitaju. Bez vas pisanje ne bi imalo nikakvog smisla.

A velebnom uredniku poručujem: »Eto ti bloga!«. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Poduzetnik u Zabi pronašao banku-partnera