Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 20° 2
Sutra: 20° 20° 2
23. listopada 2019.
Oprez u prometu

Kolnici mokri, jak vjetar na dionici A6 Kikovica-Delnice

Autor:
Objavljeno: 27. travanj 2017. u 8:21 2017-04-27T08:21:25+02:00

Zbog jakog juga u prekidu su brojne katamaranske i trajekte linije

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Istri, Lici, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju i središnjoj Hrvatskoj. Jak vjetar usporava vožnju na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i čvora Delnice. Vozi se uz ograničenje brzine, izvijestio je u četvrtak Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog sanacije mostova Bulin 1 i Bulin 2 na dionici državne ceste DC1 u Kninu vozi se naizmjence, jednim trakom (do 14. srpnja). Promet je zabranjen vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Zbog izvanrednog prijevoza bit će usporeno i otežano prometovanje na relaciji Gaženička cesta-Luka Zadar-autocesta A1 – čvor Bisko – DC220-DC60-DC39-Katuni – ulaz u gradilište vjetroelektrane Katuni.

Na graničnom prijelazu Bajakovo pojačan je izlazak teretnih vozila.

S obzirom na povremene, sustavne granične kontrole i pojačan promet moguća su i duža čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom.

Zbog radova na GP Županja u oba smjera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa. Na GP Slavonski Brod zbog radova smanjen je broj ulaza i izlaza.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Zbog jakog juga u prekidu su:

– trajektna linija: Split-vela Luka, Lopar-Valbiska.

-katamaranske linije: Mali Lošinj-Rijeka; Rijeka-Rab-Novalja; Ubli-Vela Luka-Hvar-Split; Korčula-Hvar-Split;Jelsa-Bol-Split;

Vis-Split; Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Božava-Brbinj.

– brodske linije: Mali Lošinj-Unije-Susak.

Katamaran na liniji Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist ne pristaje u luke Molat i Brgulje. Pristajanje na otok Ist je u luci Kosirača.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.