Puno suza

VIDEO Bizarna situacija na Roland Garrosu. Japanka diskvalificirana jer je lopticom pogodila sakupljačicu

Portal Novilist.hr

Foto screenshot

Foto screenshot

Ali u ovom slučaju nije se radilo o tome da tenisačica nije vidjela sakupljačicu, već je Kato preko mreže nastojala dobaciti lopticu sakupljačici koju je, nespremnu, loptica pogodila u područje vrata



PARIZ Bizarna se situacija dogodila na turniru ženskih parova na Roland Garrosu gdje su Japanka Kato i Indoneženka Sutjiadi diskvalificirane u trenutku dok su Čehinja Bouzkova i Španjolka Sorribes Tormo vodile 7:6, 1:3.


Diskvalifikacija je uslijedila zbog toga što je Kato lopticom pogodila sakupljačicu, što je odmah sve podsjetilo na trenutak kada je Novak Đoković pogodio pomoćnu sutkinju na US Openu.


Ali u ovom slučaju nije se radilo o tome da tenisačica nije vidjela sakupljačicu, već je Kato preko mreže nastojala dobaciti lopticu sakupljačici koju je, nespremnu, loptica pogodila u područje vrata. No, skupo su taj bezazleni potez platile japanska tenisačica i njena partnerica. Inače, sakupljačica je briznula u plač te je bila itekako uznemirena.




“Ti si odgovorna ako nekoga pogodiš i na taj način ozlijediš. Nema veze jesi li to namjerno napravila, odgovornost je i dalje tvoja”, objasnio je sudac, a nakon dikvalifikacije u plač je briznula i – Japanka.