Nadmetanje za treće mjesto

Vaterpolistice Primorja EB uskoro na Kantridi ugošćuju Buru u doigravanju PH-a

Igor Duvnjak

Foto Facebook, VK Primorje EB

Foto Facebook, VK Primorje EB

Sada se igračice iskusnog trenera Željka Tonkovića i njegovog asistenta Nikole Dapčića, davnog asa »primorjaša«, trebaju potvrditi u današnjem novom ispitu



RIJEKA Sunce će biti još daleko od Učke kada će se na Kantridi vaterpolistice Primorja Erste Bank i splitske Bure početi nadmetati za treće mjesto u prvenstvu Hrvatske (17 sati). Dojam je da su Riječanke puno bliže toj poziciji, današnju su utakmicu nakon poraza u prvoj utakmici u Rijeci najavile prošlotjednom uvjerljivom pobjedom u Splitu (10:5).


Sada se igračice iskusnog trenera Željka Tonkovića i njegovog asistenta Nikole Dapčića, davnog asa »primorjaša«, trebaju potvrditi u današnjem novom ispitu.


– Danas igramo treću utakmicu, to smo i najavljivali nakon poraza u prvoj utakmici. Bio je to nesretan poraz, plod je nesnalaženja na novine u igri naših suparnica – kaže Željko Tonković, trener Riječanki.




– U prvenstvu smo Buru pobijedili u dvama navratima, tada su nam nešto sakrili, a nešto su uveli novoga. Bura se u svemu tome bolje snašla na početku razigravanja za treće mjesto. Utoliko smo se motiviranije i kvalitetnije pripremili za drugu utakmicu u Splitu, riješeni u svojim glavama da je dobijemo i da dobijemo priliku treći susret odigrati kod kuće.


Splitski susret bio je pun naboja i pun želje i s jedne i s druge strane, a nije nas ni zaustavilo nevrijeme zbog kojeg smo trener Dapčić i ja, kao i suparnički trener Nikša Savin pokisli do kože.


Riječanke sada imaju meč loptu na svom bazenu, pobjednicama utakmice će pripasti treće mjesto u Hrvatskoj. U slučaju neriješenog rezultata poslije četiri četvrtine nema produžetaka, nego se pucaju peterci.


– Utakmicu dočekujemo s velikim nadama i željama. U ovoj odlučujućoj utakmici najbitnije je da nam se u glavama ne dogodi određeno opuštanje s mislima da smo već osvojili nešto što nije osvojeno. To je inače najveća zamka u koju upadaju i najuspješnije ekipe, više nesvjesno nego svjesno.


Poslije iznenađujućega poraza i priželjkivane pobjede tijekom tjedna smo trening organizirali tako da se umirimo i fokusiramo na utakmicu i zadatke u igri, a ne na ono što sama utakmica nosi. Nećemo reći hop prije nego što skočimo. To je najvažnije u utakmici koju dočekujemo u kompletnom sastavu.