Željko Šimac

Trener vaterpolistica s Kantride uoči subotnjeg okršaja s Mursom: “Nepoznanica smo sami sebi, a onda i drugima”

Valentina Prokić

ŽELJA ULAZAK U PLAYOFF - Vaterpolistice s trenerom Željkom Šimcem (lijevo) i pomoćnikom Nikolom Miloševićem (desno)/Foto Primorje EB

ŽELJA ULAZAK U PLAYOFF - Vaterpolistice s trenerom Željkom Šimcem (lijevo) i pomoćnikom Nikolom Miloševićem (desno)/Foto Primorje EB

Zajednička želja svima je da se zabavimo kroz ovo prvenstvo te da ostvarimo rezultat u okvirima naših mogućnosti - kaže Šimac



RIJEKA Vaterpolistice Primorja Erste bank prvenstvo su otvorile domaćim porazom od splitskog Jadrana. Završilo je 6:15 u korist Splićanki, ali već novu priliku za bodove riječke vaterpolistice imaju u subotu na domaćem bazenu protiv Murse (18), koja je u prvom kolu doživjela težak poraz od Mladosti.


– Rehabilitirali smo neke igračice, imamo nekoliko povratnica u ekipu i zajednička želja svima je da se zabavimo kroz ovo prvenstvo te da ostvarimo rezultat u okvirima naših mogućnosti, a to je nada u plasman u »playoff« – rekao je trener vaterpolistica Primorja EB Željko Šimac. Kolike su mogućnosti ove ekipe u prvenstvu, još uvijek u potpunosti ne zna ni trener Šimac.


– Mi smo prvenstveno nepoznanica sami sebi, a onda i drugima. Imamo tri igračice s Lošinja, dvije studiraju u Zagrebu, tako da tijekom tjedna nismo kompletni na treninzima. Skupimo se petkom na treningu prije utakmice. Velika je to žrtva tih igračica, koje doputuju radi zajedničkog treninga i utakmice i nadam se da će im se to isplatiti kroz ulazak u doigravanje – dodaje Šimac.




No, i kada nisu u Rijeci na treninzima, moderna tehnologija omogućava treneru da prenese svoje ideje.


– Teško je tako kreirati igru, ali šalju se videozapisi. Više je to teoretski nego praktično, ali bolje i tako nego ništa – mišljenja je trener Primorjašica.


Nakon poraza od Jadrana, na Kantridi se nadaju prvim bodovima u srazu s Mursom.


– Nije sportski reći da ćemo pobijediti, ali nadamo se da ćemo to ostvariti. Svakako smo favoriti u tom dvoboju. No, rekao bih da tko god bude dolazio na Kantridu, neće im biti lako, neovisno o njihovim rezultatima ili uspjesima. Ne predajemo se na svom bazenu – zaključio je trener vaterpolistica Primorja EB Željko Šimac.


U prvenstvu ove sezone sudjeluje šest klubova, uz Primorje EB i Mursu tu su još Viktoria, POŠK 1937, Jadran i Mladost. Trener Šimac na raspolaganju za sezonu ima: Leu Gegić, Mojcu Jereb, Korinu Jureša, Laru Kinkela, Lanu Nedoklan, Robertu Petrov, Alexandru Ratković, Karlu Ružić, Auroru Stipanov, Gabrielu Stipanov, Andreu Veža, Carolinu Vidulić i Saru Vucelić.