Treće mjesto

Trener vaterpolistica Primorja nakon završene sezone: “Nadam se da ćemo ovim uspjehom polučiti veći interes za ženski vaterpolo”

Igor Duvnjak

Vaterpolistice Primorja EB s trenerom Željkom Tonkovićem

Vaterpolistice Primorja EB s trenerom Željkom Tonkovićem

Ovo treće mjesto je ogledalo cijele naše sezone. To je prava nagrada igračicama i meni za sav uloženi trud i kruna našeg rada - rekao je Željko Tonković



RIJEKA Mlade vaterpolistice Primorja Erste bank su čvrstom i sigurnom rukom stavile potpis pod zapaženi ovosezonski uradak, riječke vidre su pod vodstvom »starog mačka«, trenera Željka Tonkovića i njegovog asistenta Nikole Dapčića, nezaboravnog vaterpolskog majstora, na svojoj Kantridi u trećoj, odlučujućoj utakmici potopile splitsku Buru i doplivale do trećeg mjesta u prvenstvu Hrvatske.


U nadmudrivanju s Dalmatinkama poslije omjera pobjeda 1:1 bilo je uspona i padova, nakon dva zaveslaja prednosti i neriješenog rezultata riječka posada je u finišu nanizala odlučnu i odličnu seriju 3:0 i dojedrila do sigurne pobjede.


– Utakmica je bila onakva kakvu smo i očekivali, borbena i čvsta. Suparnice nisu doputovale s bijelom zastavom – kaže Željko Tonković, trener Riječanki. – Gošće su u taj susret uložile posljednji atom snage, no mi smo imali odgovore na sve zamke koje su nam pripremile. Nakon izjednačenog rezultata u prvom dijelu susreta reagirali smo na pravi način, povukli smo prave, odlučujuće poteze.




Riječanke su se pokazale boljima od Bure i tijekom prvenstva s dvije sigurne pobjede, a ta je procjena bila malo poljuljana startnim porazom u doigravanju na Kantridi. No, »primorjašice« su se čvrsto »osovile na noge« s dvije sigurne i uvjerljive pobjede.


– Apsolutno smo potvrdili da smo bolji od Bure. Bilo je to nadmetanje s donekle izjednačenim ekipama. Međutim, pokazali smo veću kvalitetu od suparnica u posljednje dvije utakmice i zasluženo osvojili treće mjesto.


U taboru »primorjašica« nakon tolikih treninga i utakmica zadovoljno ističu konačni plod sezone oko kojega je uloženo dosta truda i vremena.


– Ovo treće mjesto je ogledalo cijele naše sezone. To je prava nagrada igračicama i meni za sav uloženi trud i kruna našeg rada. Najmlađa smo ekipa u prvenstvu, djevojkama će ovo iskustvo biti itekakav poticaj za daljnje napredovanje.


Ostvaren uspjeh govori o lijepoj budućnosti riječkog ženskog vaterpola.


– Apsolutno je da imamo prostora za napredak. Predstavnici smo cijele regije, imamo četiri igračice s Lošinja, dvije iz Rovinja, dvije iz Njivica, uz naš podmladak, igračice s Kantride, to je zalog za budućnost. Nadam se da će naš uspjeh u ženskoj populaciji polučiti veći interes za ženski vaterpolo – zaključio je Tonković.