Treća utakmica doigravanja

Vaterpolistice Primorja EB pobijedile splitsku Buru i osvojile treće mjesto PH

Igor Duvnjak

Vaterpolistice Primorja EB s trenerom Željkom Tonkovićem

Vaterpolistice Primorja EB s trenerom Željkom Tonkovićem

Mojca Jereb demonstrirala je da je nezaustavljiva i ujedno nerješiva enigma za obranu gošći. Nanizala je tri uzastopna gola kada je bilo najvažnije, u posljednjoj četvrtini



RIJEKA Treća utakmica doigravanja za treće mjesto prvenstva Hrvatske za vaterpolistice: Primorje EBBura 7:4 (1:0, 2:2, 1:2, 0:3). Suci: Franulović i Čipčić (oba Rijeka).
PRIMORJE ERSTE BANK: Ratković, Vucelić 1, Virag, Jereb 5, Ružić, Nedoklan, Kinkela, Trusk, Iskra, A. Stipanov 1, Vidulić, Kosić, G. Stipanov, Jureša.
BURA: Buljac, Božan 1, Domazet, Tudor, Čagalj, Eterović, Srhoj, Klančnik, Matošić, Nell 1, Rožić 2 (1), Sinković, Jonjić, Pešić.
Igračica više: Primorje EB 2 (0), Bura 3 (1). Peterci: Primorje EB -, Bura 1 (1).


Riječke vaterpolistice radovale su se na bazenu Kantrida, igračice trenera Željka Tonkovića osvojile su treće mjesto u Hrvatskoj. Mlade riječke igračice su u razigravanju poslije omjera 1:1 u pobjedama sa splitskom Burom danas na domaćem terenu u posljednjoj četvrtini definitivno slomile otpor suparnica i uvjerljivo pobijedile 7:4.


Mojca Jereb je dala početni vjetar u leđa svojoj ekipi i s dva gola je osigurala »primorjašicama« dva zaveslaja prednosti. Tada je naišao reful splitske Bure te su Dalmatinke nakon svoje reakcije uhvatile priključak i na »velikom odmoru« je bilo 3:2 za Riječanke. Baš je Jereb početkom treće četvrtine skrivila peterac iz kojega je Rožić vratila priču na početak, izjednačila je na 3:3, rezultat s kojim se uplivalo u posljednju četvrtinu.




Tada se otpor Splićanki pred žustrim naletima riječkih domaćica počeo topiti kao kuglica sladoleda pod vrućim suncem bazena na Kantridi. Tada je toliko spominjana Mojca Jereb demonstrirala da je nezaustavljiva i ujedno nerješiva enigma za obranu gošći. Nanizala je tri uzastopna gola kada je bilo najvažnije, u posljednjoj četvrtini. Nakon ove serije sve je bilo odlučeno i Riječanke su mogle mirno u posljednjim zaveslajima plivati ka pobjedi i trećem mjestu u Hrvatskoj.