NBA DOIGRAVANJE

Sunsi pomeli Nuggetse nakon isključenja Jokića i izborili finale konferencije, Bucksi izjednačili seriju s Netsima

Luka Medak

Chris Paul i Devin Booker/Foto: REUTERS

Chris Paul i Devin Booker/Foto: REUTERS

Posljednji čavao u lijesu Nuggetsima je zabio bekovski duo Devin Booker i Chris Paul. Booker je zabio 34 poena uz 11 skokova, dok je 36-godišnji veteran ubacio čak 37 poena uz sedam asistencija za sedmu uzastopnu "playoff" pobjedu.



RIJEKA Nakon što su iz doigravanja izbacili prvake Los Angeles Lakerse, Phoenx Sunsi su bez poraza prohujali i pored Denver Nuggetsa koje je predvodio MVP lige Nikola Jokić i izborili svoje prvo finale konferencije nakon dugih 11 godina, kada su zadnji put i bili u doigravanju.


Posljednji čavao u lijesu Nuggetsima je zabio bekovski duo Devin Booker i Chris Paul. Booker je zabio 34 poena uz 11 skokova, dok je 36-godišnji veteran ubacio čak 37 poena uz sedam asistencija za sedmu uzastopnu “playoff” pobjedu. Hrvatski reprezentativac Dario Šarić igrao je 13 minuta, a ubacio je pet poena uz skok i dvije asistencije.


Nuggetsi u ovoj utakmici nisu pali bez borbe, a Nikola Jokić je tu borbu na trenutak shvatio previše doslovno, kada je pred kraj treće četvrtine čvrstim prekršajem zaustavio Camerona Paynea i pritom ga nehotice udario u lice, zbog čega je zaradio isključenje s utakmice. Bez svojeg najboljeg igrača Nuggetsi jednostavno nisu uspjeli napraviti preokret.




Jokić je prije isključenja postigao 22 poena uz 11 skokova i četiri asistencije, a najbolji kod Nuggetsa je bio Will Barton s 25 poena.


Milwaukee Bucksi uspjeli su izjednačiti seriju s Brooklyn Netsima na 2-2 i obraniti domaći teren nakon što su bili dvaput uvjerljivo poraženi u Brooklynu.


Giannis Antetokounmpo je ubacio 34 poena uz 12 skokova, Kris Middleton je dodao 19, a konačno je bio više raspoložen i ostatak početne petorke Bucksa. Kod poraženih Netsa najbolji je bio Kevin Durant s 28 poena i 13 skokova, koji je u ovoj utakmici imao velik teret na leđima jer se nakon samo 17 minuta igre ozlijedio Kyrie Irving.


To je sada već drugi All-Star igrač Netsa kojeg je pokosila ozljeda – Jamesa Hardena zbog ozljede zadnje lože nema još od prve utakmice doigravanja, a Irving je sada zbog ozljede gležnja upitan za ključnu, petu utakmicu u Brooklynu.


Rezultati:


Milwaukee – Brooklyn 107:96 (2-2)
Denver – Phoenix 118:125 (0-4)