LUDA NBA VEČER

Sixersi nadigrali Miami u najboljoj utakmici sezone, Durant nosio Netse u preokretu protiv Nuggetsa

Luka Medak

Joel Embiid (Sixersi)/Foto REUTERS

Joel Embiid (Sixersi)/Foto REUTERS

Dakota Mathias zabio je ključnu tricu za pobjedu Sixersa, ujedno i svoj jedini koš na utakmici, a Nuggetsi nisu uspjeli održati prednost od čak 18 koševa.



RIJEKA Philadelphia 76ersi i Miami Heat odigrali su možda najzanimljiviju utakmicu sezone. Obje momčadi su došle desetkovane jer su im brojni igrači u izolaciji, ali to ih nije spriječilo da odigraju na vrhunskoj razini i utakmicu odvedu u produžetke.


Heroj utakmice bio je Dakota Mathias, koji je zabio ključnu tricu za Sixerse u produžecima, ujedno i jedini koš na utakmici.


I Miami i Philadelphia u rotaciji su imali samo osam igrača, ali nisu pokazivali znakove umora. Joel Embiid predvodio je Sixerse s čak 45 poena i 16 skokova, ali priča večeri definitivno je Danny Green, koji je igrao nevjerojatnih 49 minuta i izjednačio rekord frašize s devet pogođenih trica za ukupnih 29 poena, čemu je dodao i 10 skokova, šest asistencija, dvije ukradene lopte i dvije blokade.




S druge strane, bez Jimmyja Butlera, Bama Adebaya i Gorana Dragića, stvar u svoje ruke uzeo je mladi Tyler Herro. Predvodio je svoju momčad s 34 poena, sedam skokova i četiri asistencije, a najviše mu je pomogao Duncan Robinson s 26 poena, od čeka je 18 došlo iza linije za tri poena.


Utakmica Brooklyn Netsa i Denver Nuggetsa bila je priča dvaju poluvremena. Nuggetsi su sjajno otvorili susret i u jednom trenutku imali prednost od čak 18 koševa, ali sve je to vrlo brzo nestalo u drugom poluvremenu. Netsi, predvođeni Kevinom Durantom, u drugom su dijelu nadigrali Nuggetse 68:46, a ključan je bio period period u kojem su zabili 29 koševa naspram samo četiri Nuggetsa.


Durant je bio blizu “triple-double” učinka s 34 poena, devet skokova i 13 asistencija, kao i na suprotnoj strani Nikola Jokić, koji je ubilježio 23 koša, osam skokova i 11 asistencija. Netsi su još jednom igrali bez Kyrieja Irvinga jer je zvijezda Netsa već četvrtu utakmicu zaredom nedostupna zbog osobnih razloga.


Od hrvatskih igrača nastupio je samo Bojan Bogdanović i u uvjerljivoj pobjedi Utah Jazza protiv Cleveland Cavaliersa ubacio efikasnih 20 poena uz četiri trice.


Utakmica Bostona i Chicaga još je dan ranije bila odgođena zbog pojave koronavirusa u obje momčadi.


Rezultati:


Philadelphia – Miami 137:134 (produžetak)
Cleveland – Utah 87:117
Brooklyn – Denver 122:116
Chicago – Boston (odgođeno)
Houston – LA Lakers 100:117
Oklahoma City – San Antonio 102:112
Golden State – Indiana 95:104