Dječački san

Rijekin kadet postaje igrač Juventusa! Ivano Srdoč u Torinu obavio liječničke preglede, još se čeka finalizacija dogovora

Denis Frančišković

Ivano Srdoč/Foto M. LEVAK

Ivano Srdoč/Foto M. LEVAK

Srdoč je prošle sezone zabio šest golova u HNL-u, a posebno je ostao upamćen po dva gola Dinamu u finalu Kupa, kada je ušao u igru i u kratkom razmaku prelomio sudar s Modrima (4:1) koji su slovili kao veliki favoriti



RIJEKA Ivano Srdoč, kadet Rijeke, obavio je liječničke preglede u Torinu i nadomak je prelaska u Juventus, jedan od najvećih talijanskih i europskih klubova. Daroviti krilni napadač Bijelih koji plijeni brzinom na meti Stare dame već je duže vrijeme, a sad će se konačno cijeli posao i finalizirati dogovorom Rijeke i Juventusa. I Rijeka će pritom nešto zaraditi, a Ivano dobiti sjajnu prigodu da se usavršava i napreduje u okruženju vrhunskog kluba.


Ivano će tako putevima Zorana Bana koji je 1993. godine kao mladi igrač s Kantride u ratno vrijeme otišao u Juve kojeg je tada trenirao Giovanni Trapattoni. Vrlo rano s šljake Kantride otišao je i Ivica Ivušić, ali u Inter, sadašnji vratar Osijeka s Viškova izradio je i reprezentativnu karijeru. Kao mladi vratar u Veroni se ne tako davno skrasio i Ivor Pandur. Talenata na Kvarneru očito ne nedostaje. Brusili su ne na nekadašnjoj šljaki Kantride, umjetnoj travi Grbaca sve do sadašnjeg kampa Rujevice.


Srdoč je prošle sezone zabio šest golova u HNL-u, a posebno je ostao upamćen po dva gola Dinamu u finalu Kupa, kada je ušao u igru i u kratkom razmaku prelomio sudar s Modrima (4:1) koji su slovili kao veliki favoriti. Učenik Licea koji puno toga posvećuje i školi ponosno je potom podigao pehar u Dugopolju. Sad mu se već vrlo rano ostvario dječački san. Posao je pri kraju finalizacije, danas ili sutra očekuje se i službena potvrda klubova.