NBA

Prekinut niz Jazza u Bogdanovićevoj najboljoj utakmici sezone, kiša trica u pobjedi Šarićevih Sunsa

Luka Medak

Bojan Bogdanović/Foto: REUTERS

Bojan Bogdanović/Foto: REUTERS

"Babo" je ubacio čak 33 poena uz pet skokova i asistenciju te je pogodio šest trica, a Phoenix Sunsi Darija Šarića izjednačili su NBA rekord s 18 trica na poluvremenu u uvjerljivoj pobjedi protiv Houston Rocketsa.



RIJEKA Rekordni niz Utah Jazza došao je do svog kraja. Nakon čak 24 uzastopne pobjede na domaćem terenu, što je bio najduži period bez poraza u Salt Lake Cityju u povijesti Jazza, neočekivano su poraženi od na Istoku 12. Washington Wizardsa.


Jazzere nije spasila niti najbolja šuterska večer Bojana Bogdanovića u ovoj sezoni. “Babo” je ubacio čak 33 poena uz pet skokova i asistenciju te je pogodio šest trica. Rekord sezone imao je i njegov suigrač Donovan Mitchell, koji je završio susret s 42 poena i šest asistencija.


Pobjedničku ekipu predvodio je Russell Westbrook s “triple-double” učinkom od 25 poena, 14 skokova i 14 asistencija, a najbolji strijelac je bio Bradley Beal s 34 poena.




Velik okršaj dogodio se u San Franciscu, gdje su Golden State Warriorsi dočekali Denver Nuggetse. Nuggetsi su tražili novu pobjedu nakon katastrofalnog poraza protiv Bostona, ali nisu je dobili. Na put im je stao Steph Curry, koji je maksimalno nosio momčad na svojim leđima te ubacio čak 53 poena, od čega 30 samo u tricama. U dobrom šuterskom raspoloženju prestigao je i Wilta Chamberlaina te došao na vrh ljestvice najboljih strijelaca u povijesti Warriorsa.


Nikola Jokić je bio blizu “triple-doublea”, imao je 27 poena, 12 skokova i osam asistencija, a Michael Porter Jr. je dodao 24 poena i devet skokova u porazu.


Phoenix Sunsi Darija Šarića izjednačili su NBA rekord s 18 trica na poluvremenu u uvjerljivoj pobjedi protiv Houston Rocketsa. Naposljetku su završili susret s 25 trica te u tom segmentu postavili rekord franšize. Na drugoj strani Rocketsi su ih ubacili 17, te s ukupno 42 trice ova utakmica je ostala za jedan dalekometni šut kratka do novog rekorda NBA lige.


Dario Šarić je pridonio rekordu Sunsa sa svoje dvije trice te završio susret s devet poena, pet skokova i jednom ukradenom loptom u 17 minuta igre.


Rezultati:


New York – LA Lakers 111:96
Dallas – Philadelphia 95:113
Orlando – San Antonio 97:120
New Orleans – Sacramento 117:110
Utah – Washington 121:125
Memphis – Chicago 101:90
Golden State – Denver 116:107
Phoenix – Houston 126:120