VELIK USPJEH ZA BIVŠEG NAPADAČA RIJEKE

Pogledajte kako je Antonio Mirko Čolak doživio plasman u Ligu prvaka: “Cijeli život sam čekao ovaj trenutak”

Portal Novi list

Antonio Mirko Čolak/Foto: screenshot

Antonio Mirko Čolak/Foto: screenshot

"Ponosan sam, ovo je čudesno. Cijeli život čekao sam na ovaj trenutak. Ovo sam sanjao otkako sam bio dijete. Doživio sam vrhunac karijere", rekao je Čolak



RIJEKA Bivši napadač Rijeke Antonio Mirko Čolak sinoć je s Malmöm obranio pobjedu nad Ludogorecom iz prvog susreta i osigurao natjecanje u grupnoj fazi Lige prvaka.


To je, naravno, prvi put u Čolakovoj karijeri da je izborio igranje u skupini Lige prvaka, a nakon utakmice je emotivno komentirao svoj životni uspjeh:


“Bilo je teško, ali nismo ni očekivali drugačije. Jako su nas pritisnuli od samog početka i poveli 1:0 već u desetoj minuti, ali uspjeli smo izjednačiti prije kraja poluvremena i to nam je prilično olakšalo prolazak. Nije lako probiti se do Lige prvaka, posebno ako poput nas krenete od prvog pretkola. Međutim, mi smo zasluženo uspjeli i prolazili od prvog do zadnjeg, četvrtog pretkola.




Ponosan sam, ovo je čudesno. Cijeli život čekao sam na ovaj trenutak. Ovo sam sanjao otkako sam bio dijete. Doživio sam vrhunac karijere. Ludo je, ovo govorim sa suzama u očima. Ne mogu opisati kako se osjećam, ovo je ostvarenje snova. Sada ćemo to proslaviti svi zajedno. Upravo to je naša glava snaga, zajedništvo i momčadski duh. Nema isticanja pojedinaca. Svi smo zajedno u svemu”, rekao je Čolak.



Podsjetimo, 27-godišnji Čolak za Rijeku je igrao dvije i pol godine te bio najbolji strijelac Prve HNL u sezoni 2019./2020., nakon čega je prešao u PAOK, a koji ga je poslao na posudbu u švedski Malmö.


U 21 utakmici za prvaka Švedske Čolak je postigao 13 golova, a u osam osam utakmica kvalifikacija za Ligu prvaka postigao je pet golova te je najbolji strijelac kvalifikacija. Naposljetku, ljetom iz snova izborio je poziv izbornika Zlatka Dalića u reprezentaciju Hrvatske.