Regionalna vaterpolska liga

Vaterpolisti Jug AO i Mladosti osigurali Final Four Regionalne lige, moguć je plasman još jednog hrvatskog kluba

Hina

Jadran u zadnje kolo, u kojem igra protiv Primorja, ulazi s trećeg mjesta, ukoliko Splićani pobijede Primorje, a Mladost bude bolja od trenutno druge Crvene Zvezde, Jadran bi se pridružio „Žapcima“ u polufinaluDUBROVNIK/BEOGRAD  Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja i zagrebačke Mladosti ostvarili su i četvrte pobjede na kvalifikacijskim turnirima za Final Four Regionalne vaterpolo lige izborivši tako plasman na završni turnir koji će se 26. i 27. ožujka održati u Zagrebu.


Jug AO je osigurao i prvo mjesto u skupini, dok je Mladost osigurala jednu od prvedvije pozicije koje vode na Final Four Premier lige.


Jug AO je na turniru u Dubrovniku ostvario četvrtu pobjedu porazivši ekipu Radničkog sa 17-6.
Mladost nastupa na turniru u Beogradu, a u četvrtom kolu “Žapci” su u hrvatskom okršaju slavili protiv splitskog Jadrana sa 17-12.


Preostala dva putnika za završni turnir doznat ćemo u nedjelju kada su na rasporedu posljednji susreti.


U A skupini u Beogradu, Mladost je osigurala prolaz, a za prvo mjesto će se u zadnjem kolu boriti protiv Crvene zvezde. “Žapcima” sigurno nije svejedno hoće li biti u Beogradu prvi ili ne. Osvoje li prvo mjesto izbjegavaju za suparnika u polufinalu u ožujku momčad Juga AO.


Zagrepčani će se boriti za sebe, ali i za Jadran. Dakako, prethodno Splićani moraju i sebi samima pomoći pa u nedjelju dobiti Primorje EB.


Jadran u zadnje kolo, u kojem igra protiv Primorja, ulazi s trećeg mjesta, ukoliko Splićani pobijede Primorje, a Mladost bude bolja od trenutno druge Crvene Zvezde, Jadran bi se pridružio „Žapcima“ u polufinalu Regionalne lige.


U dubrovačkoj ili B skupini, Jug AO je nedodirljivo prvi. Otvorenim ostaje borba za drugo mjesto i to između Radničkog i kotorskog Primorca našeg trenera Sandra Sukna. Kotorani imaju tri boda manje, ali s pobjedom bi se bodovno izjednačili, no poradi boljeg međusobnog omjera i zauzeli drugo mjesto u Gružu.