Regionalna vaterpolska liga

Vaterpolisti Primorja EB s maksimalnim učinkom u Regionalnoj ligi, posljednji turnir u Beogradu – kruna sezone

Valentina Prokić

Niko Čubranić/Foto V. KARUZA

Niko Čubranić/Foto V. KARUZA

Ostali smo neporaženi, što je bilo vrlo važno uoči posljednjeg, odlučujućeg turnira u Beogradu. Tamo nas čeka Valis, koji je odmah iza nas na ljestvici s tri boda manje - kaže Niko Čubranić



RIJEKA Vaterpolisti Primorja Erste bank ostali su na makismalnom učinku i nakon trećeg turnira A1 Regionalne lige, koji su jučer zaključili u Splitu. Riječani su ostvarili tri uvjerljive pobjede nad dvjema crnogorskim momčadima Cattarom i Budvom te korčulanskim KPK-om.


– Išli smo s ciljem da sve riješimo u našu korist jer nam je bilo vrlo važno ostati neporaženi uoči posljednjeg, odlučujućeg turnira u Beogradu. Cattaro je bio za otvaranje i tu je bilo bitno da dobro krenemo. Najjači protivnik bila je Budva i za njih smo se najviše pripremali, ali na kraju smo pitanje pobjednika riješili nakon dviju trećina utakmice. Do tog je trenutka bilo malo napeto, ali pokazali smo našu kvalitetu i to je presudilo. Što se KPK tiče, njih dobro poznajemo iz domaćeg prvenstva i ta je utakmica zapravo bila samo odrađivanje posla. Nismo ih podcjenili niti omalovažili, ali rezultat sve govori – napravio je presjek splitskog turnira Primorjaš Niko Čubranić.


Valis i Vukovi


Primorjaši sada čekaju posljednji ovosezonski turnir u Beogradu od 17. do 19. veljače, gdje ih očekuju Valis, Vukovi i Nais.




– To je kruna sezone. Valis je odmah iza nas na ljestvici s tri boda manje jer su izgubili od Cattara, a dobili sve ostale bolje momčadi. Teško je bilo šta predvidjeti u ovoj ligi – dodao je Niko Čubranić.


Splitski turnir, kada se podvuče crta ispod rezultata, izgleda manje zahtjevan nego što je zaista i bio.


– Zahtjevan je više zbog tempa. Tri utakmice u tri dana, ne stigneš se praktički ni odmoriti od prve, a već igraš sljedeću utakmicu. No, kako nam je Cattaro bio prvi za uigravanje, Budva je bila u sredini, taman kada smo najspremniji. Sve smo dobro odradili, a to je najvažnije – mišljenja je Čubranić.


Mali odmor


Plasman u Premier regionalnu ligu i četvrto mjesto u prvenstvu Hrvatske dva su cilja koja su pred sebe postavili Riječani na početku sezone i na dobrom su putu da to ostvare. Pobjedom nad Solarisom u gornjem domu prvenstva Hrvatske potvrdila je četvrtu poziciju, a sada ih, prije turnira u Beogradu, očekuju dva gostovanja, u Splitu kod Jadrana i Dubrovniku kod Juga AO.


– Prvo ćemo sada malo odmoriti jer imamo slobodan idući vikend, a u Splitu igramo 31. siječnja – zaključio je Niko Čubranić.


 


 


KPK – Primorje EB 9:21

Utakmica 9. kolo A1 Regionalne lige: KPK – Primorje EB 9:21 (2:4, 3:7, 0:6, 4:4). Bazen na Poljudu. Suci: Kuzmanić i Rogić (Hrvatska).


KPK: Skokandić (4 obrane), Radanović 1, Radovanović 1, Cvjetković, Begović 1, Borovina, Caktaš, Joundrie, Tedeschi 1, Denoble 3 (2), Miloglav 2 (1), Dumančić, McKnight (7 obrana).


PRIMORJE EB: M. I. Čubranić (1 obrana), L. Babić 2, Te Riele 4, Kadivec 3, Brubnjak, Brguljan 2, N. Čubranić 5 (1), K. Babić 1, Tomić, Muslim, Crippa 3, Tončinić, Dipić (2 obrane), Burburan 1 (1).


Igrač više: KPK 4 (10), Primorje EB 5 (9). Peterci: KPK 3 (3), Primorje EB 2 (3).


Poredak: Primorje 24, Valis 21, Vojvodina 16, Budva 16, Vukovi 15, POŠK 12, Nais 9, Cattaro 8, Medveščak 5, Proleter 4, Zadar 1952 4, KPK 4.