Regionalna vaterpolska liga

Na Kantridi se igra prvi kvalifikacijski turnir Regionalne A1 lige, Valis najveći konkurent Riječanima

Valentina Prokić

Igor Hinić i Marko Blažić/Foto V. PROKIĆ

Igor Hinić i Marko Blažić/Foto V. PROKIĆ

Riječani turnir otvaraju večerašnjim ogledom protiv KPK



RIJEKA Vaterpolisti Primorja EB od danas do nedjelje na Kantridi igraju prvi kvalifikacijski turnir A1 Regionalne lige zajedno sa KPK Korčulom, Medveščakom, Valisom iz Valjeva, Cattarom iz Kotora i Naisom iz Niša. Primorjaši su u dosadašnjih šest odigranih kola prvenstva Hrvatske ostvarili tri pobjede i isto toliko poraza, a učinkom je zadovoljan trener Igor Hinić.


– U pozitivnom ozračju dočekujemo turnir. Protivnici su nam po mjeri te će utakmice biti zanimljive. Poznajemo momčadi, a uz nas kao domaćina, koji želi osvojiti prvo mjesto, te uz poštovanje prema svim protivnicima, istaknuo bih Valis iz Valjeva kao najkvalitetniju momčad s igračima koji su prošli mlađe reprezentativne selekcije Srbije i Crne Gore. No, nećemo gledati samo na tu utakmicu jer je svaka važna, počevši od prve s KPK-om. Želimo svaku utakmicu odigrati najbolje što možemo. Momčad je spremna, svi igrači su zdravi – rekao je trener Hinić.


Zajedništvo


Momčad Primorja EB u odnosu na onu prošle sezone promijenila je čak devet igrača, a ovosezonskoj mladoj ekipi ovaj će turnir itekako dobro doći u stjecanju iskustva.




– Vrlo je važan turnir za nas, očekujem napredak u svim segmentima igre te da nastavimo s motivacijom koja je bila za svaku pohvalu u dosadašnjim utakmicama prvenstva Hrvatske i dođemo do što većeg broja pobjeda. Iako se momčad puno promijenila, imamo kvalitetu. Igrači koji su došli odgovaraju zahtjevima modernog vaterpola, brzi su, fizički spremni, mogu puno plivati i krasi ih zajedništvo, svi su podređeni kolektivu jer vaterpolo je momčadski sport i samo to može dati željeni rezultat – poručuje Hinić.


Kapetan Marko Blažić, jedan od najiskusnijih u redovima Primorjaša, hvali atmosferu u svlačionici.


– Najvažnije je da smo svi zdravi jer nas čeka zahtjevan turnir, pet utakmica protiv pet respektabilnih protivnika. Glavni faktor će biti umor, a tu smo mi u prednosti jer smo mladi, poletni i fizički jako dobro spremni. Ako uđemo s pravim pristupom, čeka nas lijep uspjeh. Idemo korak po korak, a ove utakmice će nam biti korisne i za prvenstvo jer nismo imali prilike igrati puno pripremnih dvoboja – kazao je Marko Blažić.


Potvrde


Kapetan Primorja dodaje kako su dosadašnje utakmice odrađene kako treba, dečki su dali maksimum, a rezultat će doći.


– Skor je dobar, sličan je prošlogodišnjem, iako smo izgubili devet igrača. Imamo mladu momčad koja boluje od dječjih bolesti, tu su obaveze, škola, fakultet, vaterpolo, ali za svaku je pohvalu kako to sve odrađuju. Situacija je dobra, želja nam je osvojiti peto mjesto na kraju sezone. Bilo bi lijepo ući među četiri, ali to ne ovisi samo o nama i našim igrama. Dobro smo posloženi i dobro radimo, a to potvrđuje i činjenica da su igrači otišli u prvoligaške klubove, u Grčku, Italiju, Mladost, znači da se dobro radi – zaključio je Blažić.


Ulaznice će se prodavati po cijeni od 30 kuna za svaku utakmicu, a postoji mogućnost ograničenja broja gledatelja u skladu s epidemiološkim mjerama koje se svakodnevno mijenjaju. Uz Covid potvrde za ulazak na tribine, potrebno je nositi i masku tijekom boravka na tribinama.



Raspored turnira

Danas, 1. kolo: Valis – Cattaro (17), Nais – Medveščak (18.50), Primorje EB – KPK (20.40).


Petak, 2. kolo: Cattaro – KPK (10), Medveščak – Primorje EB (11.50), Valis – Nais (13.40), 3. kolo: KPK – Medveščak (17), Nais – Cattaro (18.50), Primorje EB – Valis (20.40).


Subota, 4. kolo: Cattaro – VK Medveščak (17), Valis – KPK (18.50), Nais – Primorje EB (20.40).


Nedjelja, 5. kolo: Primorje – Cattaro (10), KPK – Nais (11.50), Medveščak – Valis (13.40).