Najbolje od najboljih

Riječki gradonačelnik primio kuglačice Mlake: Na korak do domaćinstva Svjetskog kupa

Valentina Prokić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Ponosni smo na Vaše rezultate, osvojile ste sve što se može osvojiti i jedan ste od najboljih ženskih kuglačkih klubova na svijetu, poručio je Marko Filipović



Marko Filipović, gradonačelnik Rijeke sa suradnicima, pročelnikom za sport i tehnički kulturu Zdravkom Ivankovićem, predsjednicom RSS-a Doroteom Pešić-Bukovac, glavnim tajnikom RSS-a Slavišom Bradićem primio je kuglačice Rijeke predvođene kapetanicom Nikom Grubišić, trenerom i predsjednikom Tončijem Mikcem i tajnikom Loresom Agotićem.


Kuglačice Mlake su ove godine konačno uspjele osvojiti jedini trofej koji im je nedostajao u bogatoj klupskoj riznici, naslov pobjednica Lige prvakinja.





– Ponosni smo na Vaše rezultate, osvojile ste sve što se može osvojiti i jedan ste od najboljih ženskih kuglačkih klubova na svijetu, a za to su zaslužni sinergija i idealna kombinacija igračica i trenera.


Rijeka je na korak do prihvaćanja domaćinstva Svjetskog kupa, uz još neke detalje koje moramo dogovoriti vjerujem da ćemo to moći ispuniti.


To će biti još jedna manifestacija u godini Europskog grada sporta, a kako se na kraju bira najbolji grad sporta i taj će nam događaj doprinijeti da uđemo u konkurenciju za nagradu.


Uložili smo puno u sportsku infrastrukturu, a sredstva za sport povećat ćemo sukladno mogućnostima. Cilj je da se svake godine povećavaju izdvajanja za sport i trudit ćemo se da ona budu na razini koja se očekuju.


Vaši rezultati potiču mlade da se bave kuglanjem i sportom uopće – rekao je gradonačelnik Filipović koji je kapetanici Niki Grubišić uručio prigodni poklon medaljon Grada Rijeke.



– Domaćinstvo Svjetskog kupa ćemo odraditi jer je to dobra promocija za grad, klub i Europski grad sporta.


Izuzetna mi je čast čestitati Vam na uspjesima kojima već dugi niz godina pružate prigodu da se nalazimo – dodala je predsjednica RSS-a Pešić-Bukovac.


Tonči Mikac, trener i predsjednik zahvalio se u ime kluba te dodao da bez logističke podrške Grada, Odjela za sport i Riječkog sportskog saveza ne bi bilo ni uspjeha.


– Bez podrške bi bilo puno teže logistički. Na kraju sve spada na igračice, a mi nismo slučajno tu gdje jesmo.


U deset proteklih godina, osam smo puta osvojili naslov prvakinja Hrvatske, a u zadnje tri godine stigli smo pred vrata raja koja smo konačno otvorili ove godine osvajanjem toliko željene Lige prvakinja.


Najbolji smo ženski kuglački klub koji postoji i možda jesmo dosadni sa svojim rezultatima, ali to je rezultat velikog rada, truda i dobre selekcije. čestitam ovim mladim curama što su uspjele u svemu tome – rekao je Mikac.



Sezona kuglačicama Rijeke još nije završila, predstoji im Kup Hrvatske koji počinje utakmicama osmine finala u subotu.


– Hvala na podršci dugi niz godina i mogu vam samo obećati da se vidimo iduće godine – rekla je kapetanica Nika Grubišić i dodala:


– Sezona je bila dinamična, naporna i na kraju slatka s osvojenom Ligom prvakinja i Svjetskim kupom. Vidjet ćemo što će biti od domaćinstva, ali bilo bi dobro iako je najteže igrati na domaćem terenu pred svojom publikom.


Što se Kupa tiče ljestvica sve govori, ništa ne bi trebalo biti neizvjesno. Mi svakog protivnika shvaćamo ozbiljno, pa ćemo i ove – zaključila je Grubišić.