WRC uzbuđenja

FOTO Spektakularni “brzinac”. Rijeka automobila i oktanskih fanova od jutra “okupirala” Platak

Edi Prodan

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Četvrta je epizoda ovogodišnjeg Svjetskog rally prvenstva koje po treći put dolazi u Hrvatsku, drugi na - Platak



Istina je kako je jedan od najtežih, vremenski najnepredvidljivijih “brzinaca”, kako je jučer na Platku padao čak i snijeg, ali je istina i to da u rano, istinski rano subotnje jutro prema tom poznatom i mnogima omiljenom izletištu, centru zimskih sportova Primorsko-goranske županije krenula rijeka ljudi željnih WRC uzbuđenja. Četvrta je epizoda ovogodišnjeg Svjetskog rally prvenstva koje po treći put dolazi u Hrvatsku, drugi na – Platak.


S obzirom da je prvi dio najjužnijeg brzinca ovogodišnjeg WRC-a Croatia zakazan nešto iza 11 sati, svi koji ga žele pratiti na svojim mjestima moraju biti najkasnije do osam sati, ili koju minutu nakon toga.


Foto galerija: Platak spreman za WRC spektakl Foto: Mateo Levak


Na samom Platku je polovica velikog parkirališta rezervirana za automobile posjetitelja, dok je na drugoj organizirana arena za gledatelje s obiljem ponude hrane i pića te dobre glazbe. Stoga, ni oni koji će na Platku ostati po prilici 14 sati ne moraju brinuti kako će im biti dosadno.




I ne manje važno, jutro je kao s turističkih reklamnih plakata, vedro, s Grobnika nas je ispratilo desetak stupnjeva, na Platku je upola toliko, ali uz dominantno sunčano vrijeme očekuje se u terminu prvog današnjeg brzinca oko 15 stupnjeva. U svakom dakle pogledu – uživanje zajamčeno!